- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Umalo je zaista ostavio srce na terenu – i posle 387 dana „novog života“ stiže na „Teatar snova“

© REUTERS / JONATHAN NACKSTRANDKristijan Eriksen
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Danski reprezentativac Kristijan Eriksen (30) novi je fudbaler Mančester junajteda. Vodeći svetski mediji javljaju da je iskusni plejmejker dogovorio trogdišnji ugovor sa engleskim velikanom, samo godinu dana nakon što je jedva ostao živ posle srčanog udara na meču Evropskog prvenstva u Kopenhagenu.
Prošlo je malo više od 365 dana kada je kultni danski stadion „Parken“ zanemeo. Bio je to uvodni meč domaće selekcije na Evropskom prvenstvu u fudbalu protiv Finske, a tamo gore na levom krilu Eriksen je odjednom pao na travu bez ikakvog kontakta.
Nikome u trenutku nije bilo jasno zašto, dok kapiten Simon Kjer nije dotrčao i urgirao lekarima reprezentacije da je stvar hitna. Kasnije je Eriksenu rečeno da je „pet minuta bio mrtav“ i da će biti pravo čudo, ako bude mogao da igra fudbal.
Međutim, dan po dan, oporavak je tekao dobro, i Eriksen se vratio onome u čemu je najbolji. Nisu Italijani želeli da rizikuju i da ga puste da igra sa defibrilatorom koji mu je implantiran kako bi kontrolisao rad srca.
Raskinuo je ugovor sa Interom, ali odmah prihvatio poziv zemljaka Tomasa Franka da nekoliko meseci odigra u premijerligašu Brentfordu i pomogne u borbi za opstanak. Tačno 259 dana nakon srčanog udara Eriksen se vratio na teren u porazu od Njukasla (0:2).
„Srećan sam čovek. Kada prođete kroz ono kroz šta sam ja prošao, stvarno je prelep osećaj ponovo zaigrati fudbal. Ono kroz šta je prošla moja porodica je bilo još teže nego ono što sam ja doživeo“, rekao je tada Eriksen.
Tog dana na stadionu bili su članovi njegove porodice i doktori koji su zaslužni za povratak na teren.
© AFP 2023 / JOHN THYSKristijan Eriksen
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Kristijan Eriksen
„Za sve koji se bave fudbalom ovo je veliki trenutak. Fantastično je videti da je Kristijan dočekan ovacijama. Nadam se da ćemo od sada govoriti o njegovim golovima i asistencijama, a ne o drugim stvarima“, rekao je trener Brentforda Tomas Frank.
Romansa Brentforda i Eriksena trajala je kratko i slatko. Danac će kao slobodan agent moći da bira novi klub, a prema informacijama sa Ostrva, on se već odlučio za Mančester junajted na poziv doskorašnjeg trenera Ajaksa Erika ten Haga.
Naravno, krajnji cilj Kristijana Eriksena je da zaigra u novembru za Dansku na Mundijalu u Kataru i to bi bila kruna jednog od najvećih povrataka u istoriji fudbala, a pravi put za to je dres Mančester junajteda i stadion Old Traford, poznat kao „Teatar snova“.
Crvena zvezda i Zenit - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Veličanstvena koreografija u Sočiju – za Srbiju i Rusiju /foto, video/
Robert Prosinečki - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
SPORT
Slovenci besni na slavnog Hrvata: Pio, kockao se i otkazivao treninge
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala