- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Osvanule slike majmuna i robota, pojavila se i objava rata: Hakovani nalozi britanske vojske /foto/

© AP Photo / Chris JacksonVojna parada u Londonu u čast platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete - 70 godina na tronu
Vojna parada u Londonu u čast platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete - 70 godina na tronu - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Iznenadno hakovanje Tviter naloga britanske vojske dovelo je do poplave sadržaja koji nudi poklone i takmičenja u kojima su pratioci mogli da osvoje nezamenljive tokene (NFT). Ime naloga na društvenim mrežama je promenjeno najmanje dva puta, a postavljene su i nove slike profila – robota, a zatim majmuna našminkanog kao Džoker.
Objave na nalogu podsticale su pratioce da učestvuju u takmičenjima, a pobednici su nasumično birani kako bi dobili NFT, koji su digitalna umetnička dela uskladištena u blokčejnu.
Kako su neki istakli, nakon početnih NFT objava, hakeri su odlučili da se pozabave objavljivanjem nasumičnih poruka poput objave rata Pakistanu.
Nalog britanske vojske na Jutjubu je takođe pogođen i zamenjen nalogom pod nazivom „Ark invest“, koji je promovisao više strimova uživo koji navodno prikazuju diskusiju o kriptovalutama sa osnivačem Tesle Elonom Maskom.
© Foto : Twitter / @OsinttechnicalA screenshot of the British Army's official Twitter account on July 3, 2022.
A screenshot of the British Army's official Twitter account on July 3, 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
A screenshot of the British Army's official Twitter account on July 3, 2022.
„Ark invest“ je velika međunarodna investiciona kompanija koja se bavi kripto-tehnologijama. Međutim, nejasno je da li je kompanija imala ikakve veze sa hakovanjem.
Prema rečima korisnika, na zvaničnom Tviter nalogu vojske ova akcije trajala je oko pola sata, nakon čega su brisani novi postovi i vraćena biografija naloga. Što se tiče avatara naloga, on je ostao prazan oko sat vremena duže.
U 21 čas nalog je vraćen i menadžer društvenih medija zadužen za nalog britanske vojske izvinio se pretplatnicima.

„Izvinjavamo se zbog privremenog prekida našeg fida“, navodi se u saopštenju na Tviteru. „Sprovešćemo potpunu istragu i učićemo iz ovog incidenta. Hvala što nas pratite, normalna usluga će se sada nastaviti.“

Jutjubu nalog je vraćen nešto kasnije, ali je bio prazan i svi strimovi uklonjeni. Britanska vojska je ranije u zvaničnom saopštenju putem drugih sredstava komunikacije potvrdila da su njeni Tviter i Jutjub nalozi hakovani.

„Svesni smo napada na Tviter i Jutjub nalog vojske i istraga je u toku“, saopštilo je Ministarstvo odbrane. „Vojska izuzetno ozbiljno shvata bezbednost informacija i rešava to pitanje. Dok se njihova istraga ne završi, bilo bi neprikladno dalje komentarisati.“

Trenutno vojska ima 362.000 pratilaca na Tviteru i 177.000 pretplatnika na Jutjubu.
Mnogi na Tviteru su iskoristili priliku da ismevaju britansku službu, rugajući se što se zauvek naziva „odgovornom sajber silom“. Neki su savetovali da promene lozinku i omoguće dvofaktorsku autentifikaciju, na primer, putem telefona.

„Nije trebalo da koristite ‘Vaterlo‘ kao lozinku“, naglasio je drugi, dok je dobio odgovor koji je glasio: „verovatno je bio Boris123, a onda su ga promenili u Boris1234“.

Međunarodni Sputnjik navodi da je i i sajt Britanske vojske takođe bio oboren neko vreme.
Roskosmos - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
RUSIJA
Hakeri napali sajt „Roskosmosa“ nakon objavljivanja satelitskih snimaka „centara odlučivanja“ na Zapadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala