- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Spremaju se novi protesti u Americi: Policija ubila Afroamerikanca, imao 60 prostrelnih rana

© AP Photo / Phil Masturzo/Akron Beacon JournalProtest u Akronu u Ohaju zbog ubistva Afroamerikanca, kog je usmrtila policija sa 60 hitaca
Protest u Akronu u Ohaju zbog ubistva Afroamerikanca, kog je usmrtila policija sa 60 hitaca - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Policija Ohaja objavila je danas više snimaka ubistva nenaoružanog Afroamerikanca Džejlenda Vokera (25) prošle sedmice u gradu Akronu.
Njegovo telo je pronađeno sa oko 60 prostrelnih rana na jednom parkingu, gde se pred policijskom poterom zaustavio, izašao iz automobila i pokušao da pobegne.
Policajci u poteri su mislili da je ubijeni Afroamerikanac naoružan, a na konferenciji za novinare je prikazan i snimak na kojem se, kako tvrdi policija, čuju pucnji iz automobila ubijenog Džejlenda, prenosi Rojters.
U njegovom automobilu, navodi se, kasnije je pronađen pištolj.
Ogranak Nacionalne asocijacije za unapređenje položaja obojenih osoba (NAACP) iz Akrona planirao je miran skup nakon današnje konferencije za novinare policije i objavljivanja snimka.
Advokat Vokerove porodice Bobi Dičelo opisao je video kao brutalan i rekao da su Vokerovi rođaci zabrinuti da bi protesti ovog vikenda mogli da prerastu u nasilne.
Ovo je poslednje u nizu ubistava Afroamerikanaca, koje je počinila policija u SAD.
Kritičari tvrde da su ova ubistva neopravdana, kao i ubistvo Džordža Flojda 2020. u Mineapolisu, koje je izazvalo globalne proteste protiv policijske brutalnosti.
Bivši policajac osuđen na 22,5 godine za ubistvo Džordža Flojda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala