- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan sklapa kockice – plejmejker i centar u fokusu

© Foto : ABA liga / Partizan NIS / Dragana StjepanovićŽeljko Obradović – trener Partizana
Željko Obradović – trener Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Posle plasmana Partizana u Evroligu bilo je jasno da će crno-beli prilično menjati tim za sledeću sezonu. Stigao je Danilo Anđušić kao prvo pojačanje, a Parni valjak se već rastao sa Rodionom Kurucem, Nemanjom Dangubićem i Dalasom Murom. Glavni ciljevi ubuduće biće pojačanja na pozicijama jedan i pet.
Odmah po završetku ABA lige bilo je poznato da četvorici igrača ističu ugovori: To su Dalas Mur, Nemanja Dangubić, Matijas Lesor i Rade Zagorac.
Sada se i zvanično zna da su prva dvojica napustila klub, a videćemo kakva će odluka biti sa Zagorcem, prošlogodišnjim kapitenom tima, i Lesorom koji je stigao u toku sezone i solidno se pokazao na poziciji pet gde Partizan ima još Balšu Koprivicu.
Jasno je da će Partizan probati da se pojača tokom leta na pozicijama jedan i pet. Crno-belima je potreban siguran plejmejker, sa poenima u rukama. Trenutno crno-beli, posle odlaska Mura, na kecu imaju Jama Madara i Aleksu Avramovića koji jeste igrao poziciju jedan, ali je ceo život bio dvojka.
Zato se očekuje da Partizan pojača plejmejkersko mesto, a do sada se u javnosti za to mesto spominjao Tajler Dorsi.
Grčki mediji pisali su o kontaktu Partizana i Dorsija, košarkaša Olimpijakosa. On ima ponudu tima iz Pireja, ali navodno je velika želja trenera Željka Obradovića. Isti izvori ističu da je Partizan spreman Dorsiju da ponudi 1.500.000 evra po sezoni, što je veliki novac. Videćemo koliko tu ima istine...
Sa druge strane, pozicije dva i četiri deluju najpopunjenije. Tu crno-beli pre svega računaju na Kevina Pantera, Danila Anđušića i po potrebi Aleksu Avramovića, dok su na četvorci sjajni Zek Ledej i Alen Smailagić koji je pružao šarene igre tokom sezone, kao i talentovani Tristan Vukčević.
Na poziciji tri crno-beli su ostali bez Kuruca i Dangubića, ali Trifunović je ostao, dok je Zagorac i dalje na čekanju. Crno-beli u bliskoj prošlosti nisu imali sreće sa igračima na ovoj poziciji, posebno sa Letoncima jer je pre Kuruca promašaj bio u vidu ŽanisaPejnersa.
Na kraju dolazimo i do pozicije pet, gde je jedini siguran Balša Koprivica. Oko Lesora se još ništa ne zna, a u međuvremenu su se pojavile informacije da su crno-beli zainteresovani za reprezentativca Srbije Filipa Petruševa.
Petrušev je ranije zvanično napustio redove prvaka Evrope Anadolu Efesa. Talentovani centar verovatno neće imati problem da pronađe angažman, a do sada se spominjalo da je na meti Panatinaikosa, kao i najvećih srpskih klubova, pre svih Partizana.
Poslednje vesti iz Turske govorile su da se Petrušev čak dogovorio sa Partizanom, ali kao i uvek takve stvari treba uzimati za dozom opreza, sve dok se posao zvanično ne dogovori. Ne bi bilo iznenađenje da Petrušev završi na kraju u Panatinaikosu koji sada vodi Dejan Radonjić.
Na kraju, a zapravo na početku, najvažnije po crno-bele je da imaju Željka Obradovića pod ugovorom do juna 2024. godine.
Zajedno sa dobijenom specijalnom pozivnicom za Evroligu, sve govori da bismo mogli sledeće sezone da gledamo konkurentan Partizan.
Nemanja Dangubić i Vladimir Micov - KK Partizan protiv KK Budućnost - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
Partizan se zvanično oprostio od dva igrača
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala