Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nova provokacija: Kurti na srpskom jeziku poslao poruku Srbima o registarskim tablicama /video/

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti objavio je na Fejsbuku video poruku, u kojoj je na srpskom jeziku pozvao građane na Kosovu i Metohiji da registruju svoja vozila do 30. septembra.
„Od 1. avgusta pa sve do 30. septembra ove godine, ovde i u ostala 33 opštinska centra biće organizovan proces registracije vozila, a time i prelazak sa ilegalnih tablica na one važeće prema zakonima naše države, tablice sa oznakama RKS“, rekao je Kurti obraćajući se iz Centra za registraciju vozila u Prištini.
On je dodao da vozila koja treba da se registruju neće morati da budu predmet carine.
Kurti tvrdi da je to veliki ustupak, imajući u vidu da bi, kako je naveo, carinska naplata na samo jednom vozilu prosečno iznosila oko 5.000 evra.
Kurti je rekao i da se prilikom prve registracije neće tražiti tehnički pregled vozila, a opštine, kako je naveo, mogu da odluče da odbiju deset evra koje traže na ime takse.
On je rekao da je vlada u Prištini na poslednjem sastanku usvojila odluku koja nalaže registraciju oznaka na tablice sa oznakama RKS i kojima se, kako tvrdi, „teži da se uspostavi zakonitost i vladavina prava“.
On je dodao da će prištinska policija doneti administrativno uputstvo koje će detaljno regulisati svaki korak u vezi sa registracijom i olakšati građanima „naizgled komplikovane upravne radnje“, preneo je Tanjug.
 Nikola Selaković - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SRBIJA
Selaković: Nećemo sedeti skrštenih ruku na Kosovu i Metohiji
Dolazak na sednicu Saveta za bezbednost u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
SRBIJA
Vulin: Prištini naređeno da odnose sa Beogradom zategne do pucanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala