- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

London: Neprihvatljiv novi Minski sporazum, Ukrajini potrebna pobeda

© AP Photo / Manu FernandezBritanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras
Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Ne treba dozvoliti sklapanje novog Minskog sporazuma, Ukrajina treba da pobedi Rusiju, izjavila je britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras u intervjuu za francuski list „Žurnal du dimanš“.
Prema njenim rečima, „loše osmišljen mirovni sporazum“ omogućiće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da „pregrupiše svoje snage“.
„Stoga, ne možemo sebi da priuštimo novi Minski sporazum. Ukrajini je potrebna čista pobeda koja će obnoviti njenu bezbednost“, dodala je ona.
Kako je navela, o tom pitanju je razgovarala sa svojom francuskom koleginicom Ketrin Kolona i da se „svi saveznici slažu sa ovim ciljem“.

O Putinu i ženama

Trasova je dodala i da se slaže sa mišljenjem premijera Borisa Džonsona da žena na čelu Rusije ne bi dozvolila početak specijalne operacije u Ukrajini.
„Verujem da žene imaju istu sposobnost da čine zlo kao i muškarci“, istakla je ona.
Džonson je ranije izjavio da Rusija ne bi započela specijalnu operaciju u Ukrajini da je ruski predsednik Vladimir Putin „bio žena – što on očigledno nije“. Britanski premijer nazvao je Putinova dejstva prema Ukrajini „savršenim primerom toksične muškosti“. Ruski predsednik je Džonsonove reči nazvao ne baš korektnim poređenjem i rekao da je Margaret Tačer, dok je bila na funkciji premijera Velike Britanije, započela vojne operacije sa Argentinom za Foklandska ostrva.
Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
RUSIJA
Džonson upozorava: Ukrajinu bi mogli da primoraju na „loš mir“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala