- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sains pobednik u ludnici na Silverstonu

© AP Photo / Frank AugsteinKarlos Sains. Ferari, Formula 1
Karlos Sains. Ferari, Formula 1 - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Vozač Ferarija Karlos Sains stigao je do prve pobede u karijeri pošto je slavio na Velikoj nagradi Britanije, 10. trci ovogodišnjeg šampionata u Formuli 1.
Dan nakon što je upisao prvu pol-poziciju, Španac se najbolje snašao i u ludoj trci koja je prekinuta posle samo nekoliko krivina zbog incidenta u kojem je Guanžu Žu katapultiran između ograde i zaštitnih barijera, a pred poslednjih desetak krugova usporena izlaskom bezbednosnog vozila na stazu.
Sains je ranije tokom trke koštao skupo i sebe i svog timskog kolegu Šarla Leklera time što mu nije propustio da povede, ali je profitirao u finišu kada se Esteban Okon zaustavio na stazi.
Drugo mesto zauzeo je Serhio Peres u bolidu Red Bula, ali njemu preti naknadna kazna zbog preticanja, pošto je izašao sa sva četiri točka sa staze, dok je treći bio rekorder po broju trijumfa na Silverstonu Britanac Luis Hamilton.
Lekler je morao da se zadovolji četvrtim mestom, dok je branilac titule i vodeći u generalnom plasmanu Maks Ferstapen zauzeo sedmo mesto.
Lando Noris u Meklarenu bio je šesti, ispred Ferstapena, koji je u finišu za dve desetinke pobedio Mika Šumahera, koji je tako došao do prvih bodova u karijeri.
Osvajače bodova kompletirali su četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel i Kevin Magnusen u bolidu Hasa, dok je bod za najbrži krug pripao Hamiltonu.
Ferstapen na čelu generalnog plasmana ima 181 bod, prati ga Peres sa 147, dok je Lekler treći sa 138 poena.
Šampionat Formule 1 nastavlja se već naredne nedelje trkom za Veliku nagradu Austrije.
Formula udes - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Kinez gledao smrti u oči - pravo je čudo da je ostao živ /video/
Formula - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Bolid leteo i pao na drugi – „oreol“ sprečio tragediju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala