- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Van Gog: Sa publikom uvek delimo visoki napon rokenrola

Pratite nas
Popularan rok bend “Van Gog” održao je sinoć koncert u okviru 12. izdanja festivala “Arsenal fest” u Kragujevcu, a frontmen sastava Zvonimir Đukić Đule specijalno za Tanjug je istakao da su sa publikom podelili visoki napon rokenrola i da im je bilo fantastično u razmeni energije sa fanovima.
“Ovo drugi put da sviramo na Arsenal festu. Prvi put smo gostovali 2015. godine. Fantastično je da se ovakva atmosfera dešava u srcu Šumadije, ne samo u Beogradu ili drugim gradovima. Imam sve pohvale za organizaciju. Ovo je pravi puls grada, po volji je publici. Drago mi je da su došli ljubitelji muzike iz celog regiona“, smatra Đukić.
On je ukazao da je Arsenal festival različitog senzibiliteta, i tome i jeste njegova prednost.
"Za ukus različite publike postoje izbori bendova, što je dobro, jer negde ideja i jeste da se dogode različiti senzibilteti, ne da sve bude jednosmerno. Mi smo sa sjajnom publikom sinoć podelili visoki napon i bilo nam je zaista fantastično“, sređivao je utiske frontmen.
Đukić je otkrio da je nastup sinoć trajao sat vremena po želji organizatora, a da su oni bend navikli na dugačke koncerte.
„Međutim, odlična set lista koju smo napravili, očigledno je uspela da izazove pozitivne reakcije publike. Važno je napraviti i dobar izbor pesama za svaki nastup“, rekao je za Tanjug jedan od najpopularnijih rokera u Srbiji.
I nakon tri godine 10. studijski album „More bez obala“ (2019) i dalje je aktuelan, „van Gog “ redovno svira pesme sa tog materijala, kao sinoć veliki hit „Više te ne volim k''o pre“.
„Naš album „More bez obala“ je visoko kolorijski album, mi ga tako zovemo. Pun je koncertnih naslova. Možda imamo i privilegiju da se uljuljkamo u komfornoj zoni i da gradove koje su pred nama odsviramo još par godina na takav način. Međutim, iskreno, to nije naš stil. Imamo želju da se menjamo, da istražujemo, da promenimo stilove i svaki put smislimo nešto novo kada su naše pesme u pitanju“, analizirao je Đule rad benda koji je osnovan 1986. godine i bliže se jubileju od četiri decenije postojanja.
On je najavio da se u oktobru može očekivati njihov novi singl i video spot.
Beogradski roker je otkrio da neće ovog leta nastupati na Beer festu, iako su gotovo redovni na tom festivalu na Ušću na kome okupe barem 100 000 ljudi ispred bine, a preskaču i 22. izdanje festivala Egzit u Novom Sadu.
„Verujemo da sa novim singlom i albumom sledeće godine podeliti sa publikom na spomenutim festivalima jedan novi i drugačiji Van Gogh“, jasan je bio Đukić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala