- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešićevo alarmantno upozorenje: Ako se ne promenimo neće biti ni četvrtfinala ni polufinala ni medalja

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Selektor muške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je pred meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koji će Orlovi igrati protiv Belgije i tom prilikom izneo više upozorenja kada je budućnost srpske košarke u pitanju.
Selektor muške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je pred meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koji će Orlovi igrati protiv Belgije i tom prilikom izneo više upozorenja kada je budućnost srpske košarke u pitanju.
Pešić je istakao da se sve svodi na Zvezdu i Partizan, a pre upozorenja pohvalio je činjenicu da će Čair biti pun protiv Belgijanaca.
„Ovo je najlepša vest koju sam čuo od kako sam postao selektor, a to je rasprodata dvorana. Bili smo svedoci pre dva dana prepune dvorane u Rigi, svi pevaju, svi navijaju. Moram da priznam da sam im zavideo na tome. Kada smo igrali protiv Letonaca u Beogradu, bilo je 2.300 naših navijača. Raduje me što će sada dvorana u Nišu biti puna", rekao je Pešić.
A, onda je nešto malo manje optimistično došlo kao predmet razgovora...
„Važno je naglasiti da je kroz ekipu Srbije prošlo 23 igrača od Letonije u Beogradu do Letonije u Rigi. To je samo dokaz da nema nikakvog kontinuiteta. To je alarmanta situacija, kao što je alarmanta situacija gde se nalazi srpska košarka generalno. Stalno se priča o zlatnim medaljama iz 2001. i 2002. godine i posle toga nije bilo ništa. Bilo je sjajnih rezultata i posle iako ih možda mnogi ne priznaju, samo mi nije jasno zašto se ne priznaju. Mi smo na prvenstvu Evrope 2001. godine igrali u četvrtfinalu protiv Letonije i pobedili smo sa 114:78“.
Pešić ističe da mora da se gleda unapred i da se rešava problem u samom korenu.
„Živimo u prošlosti. Ne računamo da se ostale zemlje razvijaju. Zvanični prvak Evrope je Slovenija. Oni su igrali i Olimpijske igre, bili su u polufinalu. Mi nismo bili prvaci Evrope, nismo bili na Olimpijskim igrama. Oni su počeli pripreme odavno. Naš glavni protivnik je Letonija koja je takođe počela sa pripremema 15. juna. Obezbedili su uslove da se trenira kao u neko moje vreme. Pogledajte samo primer Hrvatske. To je reprezentacija koja nije osvojila medalju od 1995. godine. Upozoravam, ako se ne promene stvari u srpskoj košarci, nećemo ni mi osvajati medalje. Neće biti ni četvrtfinala ni polufinala, da ne govorim o medaljama“, objasnio je svoje viđenje Pešić.
Ponovo je tema razgovora bio Nikola Jokić. Objasnio je Pešić kada očekuje MVP-a NBA lige da se priključi.
„Objasnili smo, postoji 28 dana po ugovoru NBA lige i FIBA tokom kojih igrači mogu da budu uz nacionalni tim. Ranije je to bilo 35, sada je 28. Ako bi Jokić igrao u ovim prozorima onda on ne bi mogao da počne četvrtog avgusta pripreme za Evropsko prvenstvo. Mi smo procenili da on ne igra ovaj prozor kako bi se pripremio za Evrobasket. On je inače već počeo sa priprema, indvidiualno. Odmah da kažem da je on jedan od retkih koji je meni poslao poruku da poželi sreću protiv Letonije“, rekao je Pešić i dodao da je Bogdan Bogdanović i dalje povređen.
Brus Braun - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
Denver pravi potpunu transformaciju zbog Jokića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala