- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slovenci besni na slavnog Hrvata: Pio, kockao se i otkazivao treninge

CC BY 3.0 / Vikipedija / Robert Prosinečki
Robert Prosinečki - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Nakon što je posle samo tri meseca saradnje došlo do rastanka Roberta Prosinečkog i Olimpije, klub iz Ljubljane oglasio se i izneo niz neverovatnih informacija o proslavljenom stručnjaku. Hrvatski stručnjak je potom na konferenciji otkrio i drugu stranu priče i ukazao na probleme u klubu.
U martu je Robert Prosinečki stigao na poziciju trenera Olimpije, da bi posle samo tri meseca i potpisanog dvogodišnjeg ugovora došlo do rastanka iz nepoznatih razloga.
Nagađalo se da je problem nastao jer je Igor Barušić, finansijski direktor, dovodio fudbalere bez konsultovanja sa Prosinečkim, međutim izgleda da su razlozi dublji.
U Olimpiji su ljuti zbog ponašanja Prosinečkog, a u saopštenju su izneli niz stavki koje je trener radio dok je bio na toj poziciji.
"Robert Prosinečki je za 13.00 časova zakazao konferenciju za novinare, na kojoj će govoriti dešavanjima tokom proteklih nekoliko nedelja. Međutim, pre toga Olimpija želi da iznese svoju stranu priče. Robert Prosinečki je bio igrač top klase ali danas živi život kakav je imao i ranije. Ne želi da bude uzor igračima i poštuje klupsku filozofiju i vrednosti. Nakon što je klub obelodanio njegov odlazak, pojavilo se, iz sata u sat, mnogo spekulacija i komentara. Ono što niko ne zna jeste da je trenerski tim igrao karte (skoro svaki dan) do četiri ujutru, uz konzumaciju alkohola i cigareta tokom treninga. Takođe, Prosinečki je kao trener neodgovorno odgađao ili čak otkazivao treninge. Tako je otkazao trening dva dana pre kraja priprema bez konsultacija sa predsednikom ili direktorom kluba. Iz naše perspektive, sve ove činjenice bile su dovoljne da se raziđemo sa trenerom koji ovako radi u jednom prvoligašu. Međutim, želimo da ostavimo prošlost iza sebe i da gledamo u budućnost. Danas, 2. jula, predsednik kluba Adam Delius dogovorio je saradnju sa novim trenerom koji ima dovoljno iskustva u Evropi i koji je orijentisan na dobre stvari. Klub će u ponedeljak ujutru predstaviti javnosti novog trenera i njegov tim", izjasnio se klub.
Ovakvi detalji javnosti su bili nepoznati, ali se onda oglasio i Prosinečki na konferenciji i otkrio drugu stranu priče.
„Možete reći da sam bio loš trener, ali ne možete da me krivite za moju ljubav prema klubu. Došao sam ovde da vratim klub tamo gde je nekada bio. Nikada nisam radio sa većim i gorim lažovima i varalicama. Radio sam sa mnogo ljudi, ali ovi vode klub SMS porukama“, bile su reči Prosinečkog.
Hrvatski as je otkrio je da nije znao da će on biti otpušten već da je otkaz trebalo da dobije Barišić.
„Čak ni Alfred Hičkok nije mogao da režira nešto ovakvo. Delius nas je pozvao na sastanak i rekao nam da će Barišić biti otpušten, a da mi nastavimo da radimo svoj posao. Istakao je da mu je potrebna podrška svih nas, zaposlenih u klubu. Umesto toga, saznao sam da ja napuštam klub“, otkrio je slavni Hrvat.
Marko Jevtović - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
SPORT
Partizan se zvanično oprostio od Jevtovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala