- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Budućnost srpskog tenisa je u dobrim rukama

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković govorio je na Vimbldonu o različitim temama i dotakao se budućnosti srpskog tenisa za koju ne brine. Ipak, dodaje da bi voleo da je sistem malo bolje uređen u belom sportu.
Takođe, jedan od najvećih tenisera u istoriji, po mnogima i najbolji, dodaje da je teško očekivati da se brzo ponovi zlatna teniska generacija Srbije.

„Budućnost srpskog tenisa je u dobrim rukama jer imamo Kecmanovića. Imamo Đerea, Lajovića, Krajinovića naravno, dolazi i Hamad Međedović i pravi dosta dobre rezultate na čelendžer nivou. Nadam se da ćemo imati predvodnike nove generacije u srpskom muškom tenisu koji će moći u kontinuitetu da igraju i na velikim stadionima. Teško je očekivati da će odmah moći da budu na tom nivou na kom smo bili mi iz zlatne generacije jer u poslednjih 15, 20 godina je bila zlatna epoha, zlatna era muškog i ženskog tenisa. Imali smo u nekoliko godina četiri broja 1 Zimonjić, Jelena Janković, Ana Ivanović i ja. To je stvarno za jednu malu zemlju koja nema tenisku tradiciju izvanredan rezultat koji je nas stavio na mapu teniskog sveta", rekao je Đoković srpskim novinarima u Londonu.

Osvrnuo se Novak na klupski tenis za koji misli da nije baš na potrebnom nivou. A odatle se crpe talenti...
„Nadam se da će ovaj uspeh koji smo svi mi beležili iz zlatne generacije motivisati sve više dece da idu na tenis, ima tu puno stvari, sistem mora da se utegne, da se doradi. Nije nam najbolji sistem, klupski tenis nije dobar u poslednjih 10 godina uopšte. Raduje mi što nakon više od deceniju su imali rekord prijavljenih klubova za seniorsko muško i žensko prvenstvo. To me jako raduje! Ako nema jakog klupskog tenisa, onda nema ni tenisa uopšte na profesionalnom nivou u kontinuitetu", rekao je Đoković.
Na kraju, prokomentarisao je i želju Marka Topa, mladog tenisera koji je odlučio na kraju da igra za Nemačku.
„Razmenili smo neke poruke, trebali smo da pričamo, pitao me je za određene savete psihološke prirode. Nismo se videli i čuli dva meseca, video sam u međuvremenu da je promenio državljanstvo i jako mi je žao zbog toga", rekao je Đoković.
Rafael Nadal, Vimbldon, tenis - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
SPORT
Nadal ponovo u problemu: Fotografisao se sa teniserkom, ona javila da ima koronu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala