- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija dobila naslednicu Ivane Španović – Milica skočila do novog zlata!

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICMilica Gardašević
Milica Gardašević - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Milica Gardašević, mlada srpska atletičarka, osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj na Mediteranskim igrama u Oranu nakon skoka od 6,67 metara.
Dugo godina se Srbija radu takmičenjima u atletici, odnosno najviše disciplini skoku u dalja zbog Ivane Vulete Španović, ali deluje da će dobiti dostojnu naslednicu.
Mlada Milica Gardašević ima 23 godine i beleži sve bolje rezultate, a da je veliki talenat govori činjenica da je 2017. godine pobedila na Evropskom prvenstvu do 20 godina u Grosetu, kada je postala i juniorski evropski prvak.
Na Mediteranskim igrama zabeležila je odličan nastup, a onda je u finalu bila fantastična i napravila rezultat za najsjajnije odličje skokom od 6,67 metara.
Iako je stigla do zlata, mlada Milica može da skoči i bolje od prikazanog na Mediteranskim igrama, jer je njen lični rekord 6,81 metara koji je u junu oborila na memorijalnom turniru „Januš Kusočinski“.
Na Svetskom prvenstvu u Beogradu, srpska atletičarka bila je deveta sa skokom od 6,59 metara, a Ivana Španović je tada čekajući svoj skok posmatrala mlađu koleginicu i pružila joj veliku podršku.
Beograd je glasno aplaudirao Milici koja ima vremena da se dokaže, a podršku će tek imati nakon osvojene zlatne medalje.
Ivana i Milica su i članice istog atletskog kluba Vojvodina iz Novog Sada.
Skok sa motkom švedskog atletičara  Armanda Duplantisa na atletskom mitingu u Beogradskoj areni - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
„Leteći Šveđanin“ je ponovo pomerio granicu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala