- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: „Pukla ljubav“ Evropljana i Ukrajinaca

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Zamenik rukovodioca Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev istakao je da „ljubav“ Evropljana i Ukrajinaca puca, jer su od njih svi već umorni.

„Izgleda da se uzbudljiva ljubavna priča Evropljana i Ukrajinaca završava. Evropljani više ne žele Ukrajince, već su umorni od njih. Besni Poljaci prisetili su se svog pomahnitalog nacionalizma. Glasno podsećaju skoro četiri miliona Ukrajinaca, koji su se smestili u njihovoj zemlji na to da su u Poljskoj. Slični procesi odvijaju se i u drugim evropskim zemljama, koje su započele 'ljubavne igre' sa Kijevom“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Kako je naglasio, od ukrajinofilije do ukrajinofobije samo je jedan korak. Prema njegovim rečima, izbledela osećanja neće ponovo rasplamsati nikakva obećanja o budućem ne tako skorom i neravnopravnom braku.

„A, ne bi bilo loše da se Ukrajinci sete i svoje nekadašnje ljubavi prema neiskusnom momku u zelenoj majici. I, radi sopstvenog dobra, trebalo bi da što pre raskinu taj brak zauvek“, dodao je Medvedev.

Specijalna vojna operacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
London - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
RUSIJA
Ruska duma: Engleska navikla da živi na račun drugih, ali za nju je sunce imperijalizma zauvek zašlo
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
RUSIJA
Peskov o mogućem ratu svih protiv svih: Nadamo se da Zapad još uvek ima političke volje i razuma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala