- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Let vojnog aviona iznad Zagreba izazvao buru u Hrvatskoj

© Tanjug / Tanja ValičHrvatski avioni na proslavi akcije "Oluja"
Hrvatski avioni na proslavi akcije Oluja - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Probijanje zvučnog zida danas je uznemirilo građane Zagreba, a tim povodom oglasio se ministar odbrane Mario Banožić. On je izrazio žaljenje zbog svega, a za propust je prozvao načelnika Glavnog štaba i šefa Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva (HRV).
„Žao mi je što je današnji probni let aviona Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva uznemirio građane Zagreba. Došlo je do evidentnog propusta u radu Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, a time i Glavnog štaba Oružanih snaga koji su, putem uobičajenih kanala komunikacije propustili da unapred obaveste javnost o mogućem probijanju zvučnog zida“, naveo je Banožić.
On je rekao da je od Glavnog štaba OS RH, načelnika admirala Roberta Hranja i komandanta HRV brigadnog generala Mihaela Križanca zatražio hitan izveštaj o tome zašto se propust dogodio i ko je za njega odgovoran.
Uznemirenost je, inače, bila tolika da se na stranici Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) čak pojavila informacija o mogućem potresu u Zagrebu, kojeg, naravno, nije bilo, piše zagrebački Jutarnji list.
Probijanje zvučnog zida dogodilo se danas u 12:17 sati, a snažna detonacija uznemirila e građane
Na službenim stranicama hrvatskog ministarstva odbrane nisu najavili bilo kakva nadletanja borbenih aviona, a tek sat vremena nakon detonacije, u 13:11, MORH je saopštenjem potvrdio da je detonacija bila zapravo probijanje zvučnog zida i da građane mole za razumevanje, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala