- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Duel Trampa i Bajdena: Za koga bi Amerikanci glasali, poznati rezultati istraživanja

© AP Photo / Morry GashDonald Tramp i Džo Bajden tokom predsedničke debate
Donald Tramp i Džo Bajden tokom predsedničke debate - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp vodi ispred Džoa Bajdena u potencijalnom revanšu na predsedničkim izborima 2024. godine, pokazala su poslednja istraživanja „Emerson koledža“.
U istraživanju koje je sprovedeno 28. i 29. juna Tramp je dobio podršku 44 odsto birača, dok je Bajden na 39 odsto. Za nekog drugog kandidata glasalo bi 12 odsto ispitanika, dok je pet odsto i dalje neodlučno, prenosi RT.
Donald Tramp je uspeo da zadrži podršku u odnosu na isto istraživanje sprovedeno u maju, dok je Bajden pao sa 42 odsto koliko je imao u maju.
Istraživanjem je utvrđeno da većina Amerikanaca ne odobrava rad predsednika Džozefa Bajdena (53 odsto), Kongresa (70 odsto) i Vrhovnog suda (54 odsto). Sa druge strane, Bajdenov rad odobrava 40 odsto ispitanika, što je porast od dva odsto u odnosu na prethodni mesec.
Na novembarskim izborima za Kongres, koji se održavaju na sredini mandata, 46 odsto ispitanika namerava da glasa za republikanske kandidate, dok će 43 odsto dati glas demokratskim kandidatima. To je sličan rezultat kao prethodnog meseca, kada je odnos bio 45 prema 42 za republikance.
Iako je više puta sugerisao da će se ponovo kandidovati za predsednika SAD 2024. godine, Donald Tramp to još nije objavio.
Protest u Americi - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SVET
Drugi građanski rat: Da li će Amerika doživeti sudbinu Jugoslavije? /video/
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SVET
Rejting Bajdena spao na najniže grane, a država ide u pogrešnom smeru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala