- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dramatično u Hrvatskoj: Cena goriva ide u nebo, vlasnici pumpi prete zatvaranjem

© Tanjug / JADRANKA ILICBenzinska pumpa
Benzinska pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Ako hrvatska vlada do utorka ne preduzme mere, dizel i benzin bi ponovo mogli da poskupe. Mali trgovci naftnim derivatima najavili su zatvaranje benzinskih pumpi za utorak ukoliko vlada ne uradi nešto.
Evrosuper bi u Hrvatskoj mogao da košta oko 16 kuna (249 dinara), a evrodizel i više od 16,5 kuna (256) dinara, nezvanično saznaje HRT. Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je za ponedeljak telefonsku sednicu vlade povodom cene goriva, pošto već u utorak ističe važnost vladine uredbe o zamrzavanju cena, prenosi Tanjug.
Evrodizel na auto-putevima trenutno košta 14,57 kuna za litar (226 dinara), a evrosuper 95 14,06 kuna (219 dinara). Litra osnovnog evrodizela na benzinskim stanicama koje nisu na auto-putevima košta 13,08 kuna (203 dinara), a osnovnog benzina evrosuper 95 13,5 kuna (210 dinara).
Plenković je najavio i moguće uvođenje vaučera za gorivo za posebno ugrožene grupe građana.
„Uvođenje vaučera za gorivo moguće je na jesen, ta mogućnost je otvorena, ali vlada još uvek na raspolaganju ima i druge alate“, rekao je Plenković.
Dodao je da što se tiče vaučera, oni će se odnositi na one koji imaju niža primanja.
U međuvremenu, šef Udruženja malih trgovaca naftnim derivatima Armando Miljavac kaže da će u utorak zatvoriti benzinske pumpe ako vlada nešto ne preduzme.
Udruženje, inače, okuplja više od 60 malih trgovaca koji upravljaju sa stotinak benzinskih stanica širom Hrvatske.
„Ako u utorak ne bude doneta prihvatljiva odluka za normalno poslovanje i nastavak poslovanja, mi smo odlučili da zatvorimo benzinske pumpe“, rekao je Miljavac u izjavi za hrvatski portal Indeks, preneo je Tanjug.
REGION
Hrvatska uvodi vaučere za gorivo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala