- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: BiH je loše mesto za Srbe i Republiku Srpsku

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Bosna i Hercegovina je loše mesto za Srbe i Republiku Srpsku, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
„Mi smo ovde zgurani, a to je učinio zapadni faktor koji nastoji da skrajne Republiku Srpsku i da godinama i decenijama skrnavi njena prava i pokušava da joj oduzme ono što joj pripada“, rekao je Dodik.
U svemu tome koriste sva sredstva i sudovi pokušavaju da napišu netačnu istoriju i ostave u istoriografiji neke kvazi činjenice, kazao je Dodik u Bratuncu, gde je obeleženo 30 godina od srpskog stradanja u srednjem Podrinju i Birču.
Prema rečima Dodika, muslimani su skoncentrisani samo na zločine koji su nad njima počinjeni i da je nemoguće da je toliki broj ljudi stradao za samo deset dana 1995. godine na tom području.
„To nije tako bilo jer se zna da su tamo stradali i Bošnjaci tokom svih ratnih godina, a oni to koncentrišu na samo jednu sedmicu i to jasno govori o prevari koja je vidljiv“, kazao je Dodik.
On je ponovio da je sa druge strane na tom području od 1991. do 1995. godine stradalo više od 3.500 Srba i da to pravosuđe BiH i neke institucije smatraju kao normalno, preneo je RTRS.
Srpski član Predsedništva BiH je ukazao da je Srpska danas, bez obzira na sve što je izgubila zbog nepravedne centralizacije u BiH, snažan faktor u političko-društvenom životu u BiH.
„Ne odustajemo od Dejtonskog sporazuma i onog što je njegovo slovo i činićemo sve da žrtve koje su pale za Republiku Srpsku ne budu uzaludne“, poručio je Dodik.
Patrijarh Porfirije u manastiru Ostrog - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
REGION
„Ovo mesto je naša rana, a takvih je mnogo“: Poruka patrijarha Porfirija iz Bratunca /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala