- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Banja Koviljača pod ledom, haos u Krupnju, Osečina bez struje: Jako nevreme u zapadnoj Srbiji /foto/

© Foto : Ustupljeno SputnjikuJak grad u Pljevljima
Jak grad u Pljevljima  - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Snažno nevreme pogodilo je ovog jutra Mačvanski i Kolubarski okrug. Jak grad sručio se na Banju Koviljaču i Krupanj, dok je Osečina ostala bez struje zbog udara groma javljaju mediji.
Kako se može videti na snimku koji dolazi iz Banje Koviljače, ovo područje pogodio je snažan grad, a zelene površine zabelele su se.
Jako nevreme obrušilo se i na Krupanj, gde su oluja i grad za kratko vreme izazvali haos, čije razmere nadležni tek pokušavaju da utvrde.
Zbog velike materijalne štete na voću, kukuruzu, povrću, ali i na putevima, objektima i automobilima, opštinski Štab za vanredne situacije odlučio je da se formira komisija koja će izaći na teren i proceniti nastalu štetu, javio je RTS.
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je ranije da se na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga, Srema i Bačke očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, pojačanim vetrom i lokalnom pojavom grada.
Nevreme je pogodilo i teritoriju opštine Osečina gde nema struje, pošto je grom oštetio glavni dalekovod.
Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić izjavio je za RTS da su ekipe valjevske Elektrodistribucije na terenu i da pokušavaju da osposobe elektro mrežu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala