- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Ukrajinske snage trpe velike gubitke kod Lisičanska, raste broj dezertera

© Sputnik / Mihail Andronik / Uđi u bazu fotografijaTenk T-72 oružanih snaga DNR u Donjeckoj oblasti
Tenk T-72 oružanih snaga DNR u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Ukrajinska vojska trpi velike gubitke u području grada Lisičanska – samo u dva naseljena mesta poginulo je 190 ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, Oružane snage Rusije nastavljaju uspešnu ofanzivu u području Lisičanska. U protekla tri dana preuzeta je kontrola nad rafinerijom nafte u Lisičansku, rudniku Matroska, jednom fabrikom i mestom Topolevka.

Takođe se ističe da u ukrajinskoj vojsci raste broj dezertera zbog neuspeha Oružanih snaga Ukrajine na bojnom polju. Primećuje se neorganizovano povlačenje pojedinih jedinica ukrajinske vojske iz Lisičanska.
Ukrajinska komanda krije da u jedinicama nema dovoljan broj ljudi – u bataljonu 17. tenkovske brigade u stroju nije ostalo više od 20 odsto ljudstva.
Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je ruska avijacija u toku proteklog dana uništila dva komandna punkta, pet skladišta municije, kao i ljudstvo i ukrajinsku vojnu tehniku u 26 okruga. Uništena su i dva voda višecevnih raketnih bacača i dva artiljerijska voda u području Lesovke, Selidova i Netajlova koji su granatirali naseljena mesta u DNR.
Ruske snage PVO oborile su dva ukrajinska aviona Su-25 u Harkovskoj oblasti kao i 11 bespilotnih letelica. Presretnuto je i osam raketa ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača.
Avijacija, raketne snage i artiljerija uništile su u Ukrajini 32 komandna mesta, radar, tri skladišta municije, ljudstvo i tehniku ukrajinske vojske na 297 položaja.
Takođe je saopšteno da kijevski režim traži „žrtvene jarce“ za neuspehe ukrajinske vojske na bojnom polju. Odeljenje Državnog istražnog biroa Ukrajine za Kramatorsk pokrenulo je krivične postupke protiv komande i 171 borca 42. bataljona 57. motorizovane brigade koja se branila u „Gorskom kotlu“. Oni se nalaze u pritvoru u Kramatorsku.
Ruski višecevni bacači raketa Grad tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
RUSIJA
UŽIVO Na Donjeck palo 20 ukrajinskih raketa "Grad"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala