- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Otkud kitovi u reci Seni: Misteriozno otkriće u Francuskoj /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaKit
Kit  - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Kit dug 10 metara primećen je u reci Seni u Francuskoj, u blizini grada Avra. To je drugi kit u samo mesec dana u toj reci, pošto je nedavno u njoj uginuo kit-ubica.
Pretpostavlja se da kit koji je sada primećen u reci pripada vrsti oštrokljunih kitova, saopštile su lokalne vlasti.
„Ovo je bez presedana“, kazala je za Rojters Delfin Eloa sa GECC instituta za istraživanje sisara, nakon što je njen tim potvrdio slike koje upućuju na to da se životinja kreće u slatkovodnom području oko Normandijskog mosta u blizini Avra.
Ona je dodala da ovi kitovi nisu neobična pojava u kanalu Lamanš, ali je ovo prvi put da je ova vrsta viđena u reci Seni.
Kita su u četvrtak prvi uočili mornari, potvrdio je prefekt departmana Primorska Sena u objavi na Tviteru i dodao da je odmah dogovoren hitan sastanak istraživača i državnih zvaničnika.
Tim istraživača smatra da se najverovatnije radi o deset metara dugoj odrasloj jedinki oštrokljunog kita, potvrdile su lokalne vlasti i dodale kako se čini da je životinja dobrom fizičkom stanju.
Mesec dana ranije nekoliko desetina kilometara uzvodno viđena je četiri metra duga muška jedinka kita ubice, što je bio takav prvi zabeleženi slučaj. Životinja je uginula nakon što su pokušali da je odvedu nazad do Lamanša, prenosi Jutarnji list.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala