Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Osmani: SAD nam pomažu da uđemo u NATO

© AFP 2023 / ARMEND NIMANI Vojna vežba američkih vojnika i vojnika tzv. Kosova u Pirštini 20. oktobra. 2016
Vojna vežba američkih vojnika i vojnika tzv. Kosova u Pirštini 20. oktobra. 2016 - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države pomažu Prištini da ubedi članice NATO da će ta Alijansa biti jača ako primi takozvano Kosovo, rekla je predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani.
Kosovska predsednica Vjosa Osmani izjavila je za američke medije da „članstvo u NATO znači biti bezbedan“, kao i da će „Severnoatlantski savez biti jači ako prihvati one poput Kosova, koji veruju u vrednosti Alijanse“, prenosi Koha.
„Znamo da nam je potrebna jednoglasna odluka da uđemo u NATO i da nas četiri države članice nisu priznale. Međutim, mi radimo, a i SAD nam pomažu da ubedimo sve partnere da će NATO biti još jači sa zemljama poput Kosova, koje veruju u iste vrednosti i žele da doprinesu“, rekla je ona, prenosi Kosovo onlajn.
Osmani je podsetila da je Kosovo podržalo sankcije protiv Rusije. Ona je izrazila uverenje da SAD podržavaju zahtev Kosova za prijem u program NATO-a Partnerstvo za mir.
Kako je preneo Reporteri, Osmani je rekla i da NATO 1999. godine nije stajao skrštenih ruku dok je „narod Kosova bio ugnjetavan i bio žrtva genocida od strane Miloševićevih snaga“.
Vjosa Osmani je rekla i da je „uzajamno priznanje u središtu dijaloga Kosova i Srbije i što se pre Srbija urazumi i shvati da su nezavisnost i suverenitet Kosova nepovratna realnost, to bolje za njih, za naše bilateralne odnose, kao i za mir i stabilnost celog regiona“, kazala je ona, navodi Kosovo onlajn.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala