- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Otkazani brojni letovi: Nastavlja se štrajk na aerodromu „Šarl de Gol“

© AP Photo / Kamil ZihniogluPutnici iz Pekinga snimljeni na aerodromu
Putnici iz Pekinga snimljeni na aerodromu - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Radnici aerodroma stupili su danas u štrajk na glavnom međunarodnom aerodromu u Parizu „Roasi – Šarl de Gol“, zbog čega je otkazano oko 10 odsto letova, što je izazvalo gužve.
Na desetine zemaljskog osoblja protestovalo je ispred jednog terminala tražeći veliko povećanje plata kako bi ublažili posledice visoke inflacije, koja je podstaknuta naglom potražnjom za avionskim prevozom i nedostatkom osoblja, što je delimično uzrokovano pandemijom virusa korona.
Operater aerodroma ADP rekao je Rojtersu da očekuje da će danas u toku dana biti otkazano 100 letova – po 50 dolaznih i odlaznih.
Unutar terminala formirali su se redovi dok su neki putnici pokušavali da naprave alternativne aranžmane, a drugi su stigli ranije plašeći se smetnji.
Rastući troškovi života štete domaćinstvima širom Evrope. Inflacija u Britaniji je prošlog meseca dostigla 9,1 odsto, što je najveća cifra u poslednje četiri decenije. To je doprinijelo štrajkovima ili pretnjama industrijskim akcijama radnika u transportnim preduzećima, školama, poštanskim službama i bolnicama.
Hiljade zaposlenih kol-centrima i inženjerskog osoblja „Britiš telekoma“ glasalo je juče za štrajk zbog zahteva za boljom platom u telekom grupaciji, što je najnoviji slučaj u talasu radnih sporova, prenosi portal Nezavisne.
Nakon što je kriza izazvana pandemijom virusa korona pogodila turističku industriju, ADP i njeni sindikati su prošle godine potpisali sporazum koji podrazumeva niže plate. Ali radnici kažu da se ekonomska slika promenila.
Sindikati traže neto povećanje plata od 300 evra mesečno, iznos koji su uključene kompanije odbile.
Vladin portparol Olivija Gregoar rekla je da su „razgovori planirani sledeće sedmice kako bi se pronašlo rješenje za ovu krizu“.
Pariski međunarodni aerodrom Šarl de Gol u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SVET
Otkazano 10 odsto letova sa aerodroma Šarl de Gol u Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala