- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stanković sumirao utiske: Novajlije se uklopile, cilj je Liga šampiona

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Crvene zvezde Dejan Stanković
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde okončali su pripremni period u Sloveniji, a šef stručnog štaba našeg tima Dejan Stanković govorio je o ciljevima koje ekipa ima u narednom periodu, kao i pojačanjima Kingsi Kangvi i Osmanu Bukariju.
Dejan Stanković zadovoljan se vratio sa priprema, a u Sloveniji je imao priliku i da proceni koliko su Kings Kangva i Osman Bukari potrebni ekipi.
„Izvanredni su za početak, jer kad se ubace dva ili više elementa u ekipu koja već dve do tri godine igra zajedno, treba strpljenja i rada. Neosporan je njihov igrački kvalitet, samo treba da imamo strpljenja da pohvataju sve zahteve na koje su naši momci navikli. Samo da ih ubacimo u taj proces kako bi što pre shvatili način na koji napadamo, na koji se branimo, naš intenzitet igre i koje su nam ideje na svakom delu terena. Oni su dosta kvalitetni u svakom smislu te reči, tako da neće biti velikih problema što se tiče adaptiranja na novu ekipu“, istakao je Stanković za klupski sajt.
Posle izvanredne sezone i duple krune, Zvezdin cilj je još jedna Liga šampiona i to da se prođe treće kolo.
Svi se tome nadamo i težimo ka tome i radimo na tome. Nikada nisam sebi pravio alibi, ne želim ni sad, ali ako je jedan Žoze Murinjo rekao za Romu da je Liga konferencija njihovo takmičenje i da će sve uraditi da igraju Ligu Evrope i naprave iskorak... Žoze je jak na rečima, to znamo, ali smo i mi u prethodne dve sezone pokazali da možemo da igramo sa ozbiljnijim klubovima i ekipama od nas. Uradićemo sve da prođemo treće kolo, a posle u plej-ofu... Ne mogu da kažem da nemamo šta da izgubimo, ali dosta će nam biti lakše da igramo protiv bilo koga tu, jer znamo šta to donosi, kao i titula sledeće sezone, tako da imamo lep put ispred sebe. Kada budemo pravi i odgovorimo na sva pitanja koja nam postave na terenu, možemo da se nadamo istorijskom uspehu Crvene zvezde“, objasnio je Stanković.
Koliko su pojačanja donela timu i koliko je Zvezda spremna za predstojeću sezonu biće jasno već trećeg jula kada će crveno-beli gostovati Zenitu u Sočiju.
„S obzirom da smo radili izuzetno jako i da smo na tri dana igrali utakmice, očekuje nas težak put do tamo pre svega, u smislu odlaska i povratka, a videćemo ko će igrati. Ko god da izađe na teren, zahtevi su isti, a sigurno neću rizikovati sa igračima koji imaju manje fizičke probleme, jer znamo za šta se spremamo i bitno je da od 10. jula svi budu zdravi i pravi za početak prvenstva i ono što nas očekuje u nastavku“, zaključio je Dejan Stanković.
Gejlor Kanga i Aleksandar Dragović – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
Rus poslao Zvezdi jasnu poruku: Na terenu nismo braća
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
Dušan više nije „Ronaldo“ – već „duga devetka“ Juventusa /video/
FIFA - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
FIFA olakšava posao sudijama u Kataru – novih 12 kamera i senzor u lopti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala