- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dušan više nije „Ronaldo“ – već „duga devetka“ Juventusa /video/

© Tanjug / SpadaDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Dušan Vlahović konačno je zadužio broj koji najviše voli, koji je nosio u Fiorentini i koji mu savršeno pristaje – devetku! Odlaskom Alvara Morate ostao je upražnjen dres sa brojem devet, pa je srpski golgeter vratio Ronaldovu sedmicu i od naredne sezone na leđima će nositi novi broj.
Kada je u prethodnom prelaznom roku Vlahović stigao u Torino u transferu vrednom oko 80 miliona evropskih novčanica, njegov omiljeni broj bio je zauzet.
Ekspresno je pronađeno kompromisno rešenje, te je ubojiti Srbin zadužio sedmicu koju je pre njega nosio legendarni Kristijano Ronaldo, koji je iz Juventusa prešao u Mančester junajteda.
I odmenio je Dušan na pravi način slavnog Portugalca, bio najbolji igrač torinske „stare dame“ sa njegovom sedmicom na leđima, ali je sada došlo vreme da se to promeni.
I to je momentalno bivši golgeter Fiorentine i Partizana iskoristio. Nakon što je vlasnik prethodne devetke Alvaro Morata postao slobodan igrač, Vlahović je odlučio da u narednoje sezoni bude Juventusova „duga devetka“. I zvanično!
Bio je on to i do sada, ali je sada i broj na dresu rešen i savršeno ga opisuje – jer je on klasičan napadač i podseća na devetke kakve su nekada bile.
Srpski reprezentativac je pre šest meseci stigao u Torino i iza njega je period adaptacije, a postigao je devet golova uz dve asistencije na 21 meč uza Juventus.
FIFA - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
FIFA olakšava posao sudijama u Kataru – novih 12 kamera i senzor u lopti
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
Legendarni Afrikanac je zbog Aršavina zavoleo Rusiju i planira odmor u Moskvi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala