- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski div je slobodan – Italijani ga zovu i imaju „keca u rukavu“

© AP Photo / Nick WassCentar Dalas Maveriksa, Boban Marjanović
Centar Dalas Maveriksa, Boban Marjanović - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Srpski košarkaš Boban Marjanović mogao bi karijeru da nastavi u Evropi, nakon što su Hjuston Rokitsi koji su ga trejdovali od Dalasa odlučili da mu isplate kompletnu poslednju godinu ugovora i raskinu saradnju. Košarkaški portal „Sportando“ objavio je da je za usluge iskusnog centra zagrizao Virtus iz Bolonje.
Upravo bi Virtusu koji je osvojio Evrokup, „kec u rukavu“ mogao da bude Miloš Teodosić koji je „motor“ italijanske ekipe i sigurno da bi sa njim u tandemu Marjanović „eksplodirao".
Bobi je igrao jako malo prethodne sezone u NBA ligi, nisu ga koristili dovoljno i sigurno da je željan košarke, pa bi u Italiji uz Teodosića sa kojim je reprezentativni saigrač sasvim sigurno uživao na parketu.
Marjanović koji u avgustu puni 34 godine u NBA je stigao iz Crvene zvezde 2015. godine i od tada je igrao za San Antonio, Detroit, Los Anđeles Kliperse, Filadelfiju, dok je od 2019. godine član Dalasa. Prošle sezone šansu je dobijao na kašičicu, prosečno je ubacivao 4,3 poena uz 1,7 skokova za 5,6 minuta na 25 utakmica.
Kako za sada nema ponuda iz NBA lige za srpskog diva, postoji realna mogućnost da se Marjanović posle nekoliko godina provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama vrati u Evropu i tu nastavi karijeru.
Marjanović se za sada nije oglasio povodom ovih spekulacija, ali Virtus sasvim sigurno neće tako lako odustati jer ima velike planove za predstojeću sezonu.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
Srbin je vlasnik najvećeg ugovora u istoriji košarke – Jokiću 264 miliona za pet godina
Luka Dončić – Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SPORT
Dončić i Dragić nosili Slovence protiv Hrvata
Reprezentacija Srbija, Orlovi, košarka - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SPORT
Orlovi poraženi u Letoniji posle preokreta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala