Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Bezobrazluk i arogancija“: Petković odgovorio Prištini

© Sputnik / Lola ĐorđevićPetar Petković
Petar Petković  - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Iza besmislenih sofizama kojima Vljosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština krije se najobičniji bezobrazluk i arogancija, navodi se u saopštenje za javnost direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
U saopštenju stoji da se „obesmišljavanje procesa dijaloga i nesprovođenje preuzetih obaveza ne može pravdati pravničkim argumentima, jer nepoštovanje onoga što su potpisali predstavnici Beograda i Prištine je ništa drugo do negacija prava“.
„To ne čudi, pošto je čitav sistem na kojem Priština danas gradi svoj takozvani državotvorni poredak jedna velika negacija prava, a onome što je nastalo na antipravnim osnovama i danas se udahnjuje život svakodnevnom negacijom prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, piše u tekstu.
Iz Kancelarije navode da je Priština dužna da omogući formiranje Zajednice srpskih opština kako je definisana u Briselskom sporazumu i pratećim dokumentima i ukoliko želi da gradi normalno društvo, pre svega mora da menja svoj fašistički odnos prema srpskom narodu.
„Vladavina prava na Kosovu i Metohiji jeste i ostaće oksimoron i apsurdan koncept, dok god albanske političke elite budu pravo i pravdu garantovale samo Albancima i vladale silom, arbitrarnošću i nasiljem kao što danas čine“, piše u saopštenju i ističe:
„A što se tiče ‘asocijacije zelenih opština‘ koju predlaže gospođa Osmani, hvala joj lepo, ali Srbi su još 1389. godine jasno rekli da oni u bilo kakvoj ‘zelenoj‘ asocijaciji ne žele da žive.“
Kosovo je srce Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SRBIJA
Stano: Kosovo ima pravo da ukine KM tablice, ali postepeno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala