„Amerika treba da izađe iz NATO“: Poruka predstavnice Džordžije u Kongresu

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaAmerički predsednik i šef NATO – na dnevnom redu Rusija, Irak, Avganistan
Američki predsednik i šef NATO – na dnevnom redu Rusija, Irak, Avganistan - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države treba da izađu iz NATO umesto što šalju Ukrajini milijarde dolara poreskih obveznika i rizikuju nuklearni rat, napisala je predstavnica Džordžije u Kongresu SAD Mardžori Tejlor Grin.
Ukrajina je „novi Irak, umotan u malu slatku NATO mašnicu, sa nuklearnim poklonom unutra“, napisala je Tejlor Grin, republikanka koja je poznata kao vatreni pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa i žestok kritičar politike SAD u vezi sa Ukrajinom.
„Američki narod ne želi rat sa Rusijom, ali NATO i naše bezumne vođe nas uvlače u njega. Trebalo bi da izađemo iz NATO“, napisala je ona na Tviteru.
Tejlor Grin, koja je u Kongresu glasala protiv američke pomoći Ukrajini, navodi da je slanje oružja toj zemlji „proksi rat“ protiv Rusije, što američki narod ne želi.
„Mrvljenje Ukrajine kako bi se borila protiv Rusije je odvratno, mogli su da budu saveznik“, napisala je Tejlor Grin.
Predstavnica Džordžije u Kongresu navela je i niz problema za koje smatra da su mnogo važniji američkom narodu, kao što su rastuća inflacija, epidemija zavisnosti od lekova ili porast kriminala.
„Jedini ljudi koji žele konflikt sa Rusijom su oni koji zarađuju od toga“, tvrdi ona.
„Nevladine organizacije, kompanije koje rade za vojsku, grantovi, biznis dogovori, čak i humanitarna pomoć, politički konsultanti... Rat je industrija. Smrtonosna profitabilna industrija“, poručuje Tejlor Grin i poziva „ratne huškače koji žele rat sa Rusijom“ „da u njega pošalju svoju decu, a nas ostave na miru“.
Američka kongresmenka Mardžori Tejlor-Grin - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
SVET
Oštra kritika iz Kongresa SAD: 40 milijardi dolara za Ukrajinu, a nema para za američke bebe /video/
Američki predsednik Džo Bajden ispred bolnice Volter Rid - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SVET
„Neverovatno sramotno“: Kongresmen SAD traži opoziv Bajdena jer se – rukovao sa vazduhom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala