- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal uz izgubljen set do trećeg kola Vimbldona

© AP Photo / Kirsty Wigglesworth / Rafael Nadal, Vimbldon, tenisRafael Nadal, Vimbldon, tenis
Rafael Nadal, Vimbldon, tenis - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Vimbldona posle trijumfa nad Litvancem Rikardasom Berankisom u četiri seta - 3:1 (6:4, 6:4, 4:6, 6:3).
Nije bilo lako Špancu, 106. teniser sveta se ispostavio kao tvrd protivnik za jednog od glavnih nosilaca na londonskom grend slemu, ali nije imao snage za veliko iznenađenje. Ipak, naterao je Španca da se bori za prolaz u narednu fazu i provede na terenu puna tri časa.
Odolevao je Berankis dugo u prvom setu, bio dobar na svom servisu, mučio je Nadala, ali je Rafa ponovo pokazao karakter šampiona u poslednjem gemu kada je sačekao nekoliko loših udaraca Litvanca i brejk šansu. Na kraju je iskoristio drugu set loptu i lako poveo.
Drugi set je doneo malo veću borbu i po brejk na obe strane. Prvo je Rafa izgubio servis, dva gema kasnije i Berankis pa se opet došlo do 5:4 za Rafu. I opet je Nadal uspeo da kazni Litvanca brejkom. Berankis je spasio tri set lopte, ali nije mogao i četvrtu pa je Rafa poveo sa 2:0.
Podigao je Litvanac nivo tenisa u trećem setu, ili se Rafa umorio, uglavnom sve je bilo slično kao pre nekoliko dana u duelu sa Serundolom. Nadal je pretrpeo brejk u prvom gemu trećeg seta, a Berankis do kraja odigrao skoncentrisano i lepo i posle 6:4 smanjio rezultat na 2:1.
Međutim, optimizam Litvanca i Nadalovih anti-fanova trajao je veoma kratko. Rafa je prvo napravio brejk i onda stigao do konačnog trijumfa na meču. Bio je prekid zbog kiše i sklapanja krova.
Nadalov rival u trećem kolu Vimbldona biće Italijan Lorenco Sonego, 57. teniser sveta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SPORT
Kakav otac, takav sin /foto/
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SPORT
Nemci tvrde: Nadal nema nekrozu kosti stopala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala