Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Peti put na glasanje u Velikom Trnovcu: Ponavljaju se izbori na jednom biračkom mestu

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzbori u Srbiji
Izbori u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
U Velikom Trnovcu peti put se ponavlja glasanje na parlamentarnim izborima, koji su održani 3. aprila.
Predsednik biračkog odbora Milovan Aleksić izjavio je za portal „Bujanovačke“ da je biračko mesto otvoreno nekoliko minuta posle 7 časova, a da je prvi glasač glasao u 7:10.
„Glasanje se za sada odvija bez problema“, rekao je Aleksić.
Odluku o ponavljanju izbora u Velikom Trnovcu donela je prošle nedelje Republička izborna komisija na 77. sednici. Imenovala je i novi sastav biračkog odbora na tom glasačkom mestu kako bi se izbori doveli do kraja.
Podsetimo, u Velikom Trnovcu, na glasačkom mestu broj 6 u četvrtak 23. juna nije održano ponovljeno glasanje za parlamentarne izbore zbog nesuglasica među članovima odbora, a kasnije je stigla i dojava o bombi.
Na biračkom mestu u Osnovnoj školi „Muharem Kadriu“, parlamentarni izbori trebalo je da se održe četvrti put, pošto je Upravni sud usvojio žalbu Koalicije Albanaca Doline Šaipa Kamberija na nepravilnosti tokom izbornog procesa 27. maja.
Na tom biračkom mestu u Velikom Trnovcu kod Bujanovca pravo glasa ima 1.089 građana i od tog biračkog mesta zavisi kada će biti proglašeni rezultati parlamentarnih izbora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala