- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kakav otac, takav sin /foto/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Sećaju se mnogi snimka kada Novak Đoković sa pet godina udara lopticu kao veliki, a sada je na zvaničnoj stranici Vimbldona izašla fotografija njegovog sina Stefana Đokovića koji sa sedam godina ima sličan stil tenisa kao što ga ima Novak.
Stefan neodoljivo podseća na Novaka, a mnogi se nadaju da bi geni mogli da učine svoje pa da Stefan krene, kako bude rastao, očevim stopama.
Zanimljivo je da Stefan vrlo slično udara forhend poput Novaka, sličan mu je i izraz lica, ali i držanje leve ruke. Iver očigledno ne pada daleko od klade.
Podsećanja radi, Stefan je osvojio već svoj prvi turnir.

„Pričali smo baš ovih dana o nekim rutinama, o stvarima koje treba da uradi pre meča. Uvodio sam ga, na neki način, u ovaj svet. Bilo je zanimljivo gledati njegove reakcije. Jer, naravno, deci morate da pričate na njihovom jeziku, pa i kada se radi o stvarima za koje ja mislim da bi mogle da mu budu od koristi. Znate, prvi zvanični turnir, ili meč, uvek ostane u sećanju. Zato sam jako želeo da uživa na terenu. Nedugo posle tog našeg razgovora, on je već bio na devetom nebu, sa svom podrškom porodice koju je mogao da dobije“, rekao je jednom prilikom Nole.

Inače, Novak takmičenje na Vimbldonu nastavlja sutra kada će se na Centralnom terenu susresti sa zemljakom Miomirom Kecmanovićem.
Taj duel neće krenuti pre 16 časova, a pre srpskih tenisera na teren će Francuskinja Dajen Pari i Ons Žaber iz Tunisa, Njihov duel počeće u 14.30 časova.
Đoković je u prva dva kola bio bolji od Sunvu Kvona iz Južne Koreje (3:1) i Tanasija Kokinakisa iz Australije (3:0), dok je Kecmanović porazio Australijanca Džona Milmana (3:1) i Čileanca Alehandra Tabila (3:1).
Novak brani titulu na Vimbldonu, a u međusobnim duelima protiv Kecmanovića vodi sa 2:0.
Videćemo da li će narednih godina još jedan Đoković dominirati terenima Vimbldona, samo sa drugačijim imenom.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SPORT
Nije lako pronaći mu manu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala