- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gaje novu hijenu Evrope“: Amerika podstiče Poljsku da se direktno uključi u dešavanja u Ukrajini

CC0 / U.S. Army photo by Staff Sgt. Elizabeth Tarr / Vojnici 64. brigade bataljona za podršku, 3. oružane brigade, 4. pešadijske divizije Oružanih snaga SAD i poljski vojnici sa zastavama svojih država u Poljskoj.
Vojnici 64. brigade bataljona za podršku, 3. oružane brigade, 4. pešadijske divizije Oružanih snaga SAD i poljski vojnici sa zastavama svojih država u Poljskoj. - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države podstiču Poljake da se direktno uključe u dešavanja u Ukrajini i praktično gaje novu hijenu Evrope, rekao je za Sputnjik zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Aleksandar Venediktov.

„Amerikanci su spremni da se bore ne samo rukama Ukrajinaca – pogledajte kako uporno guraju 'mlade natovce', posebno Poljake, da se direktno uključe u događaje u Ukrajini. Sa odobravanjem klimaju glavnom kao odgovor na apsurdne fantazije Varšave o novoj Državnoj zajednici Poljske i Litvanije, zatvaraju oči na nehumane i rasističke izjave poljske elite, na svaki mogući način tamo podstiču nacionalistička i šovinistička osećanja. Praktičnno gaje novu hijenu Evrope“, ocenio je Venediktov.

On je podsetio da je tako govorio o Poljskoj Vinston Čerčil, aludirajući na njeno ponašanje uoči Drugog svetskog rata.

„Pre sto godina Zapad je stvorio tu zemlju kako bi obuzdao Sovjetsku Rusiju i na kraju je odnegovao agresivnu državu. Onda su s druge strane isto tako odnegovali i nacistički režim, a onda su ih nahuškali jedne na druge. Ostaje nam samo da se prisetimo proročkih reči ruskog generala Vandama, napisanih početkom prošlog veka – samo prijateljstvo sa sa Anglosaksoncima može gore od neprijateljstva sa njima“, zaključio je Venediktov.

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
RUSIJA
Kadirov poručio Poljskoj: Nestaćete istom brzinom kako ste i nastali ukoliko ne prestanete da trujete
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala