- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Turci se odrekli Petruševa i „šalju“ ga u Partizan

© Foto : FIBASrpski košarkaš Filip Petrušev
Srpski košarkaš Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Filip Petrušev zvanično je napustio redove prvaka Evrope Anadolu Efesa. Talentovani centar verovatno neće imati problem da pronađe angažman, a do sada se spominjalo da je na meti Panatinaikosa, kao i najvećih srpskih klubova, pre svih Partizana.
Poslednje informacije stižu iz Turske i kažu da se Petrušev dogovorio sa Partizanom, ali to sve naravno treba uzeti sa dozom opreza dok ne bude neke zvanične potvrde.
Petrušev je odigrao do sada 22 meča u Evroligi, a prosečno je ubacivao 5,2 poena, dok je na 13 utakmica u turskom prvenstvu ubacivao 15,1 poen.
Petrušev je do Efesa stigao zaista vrhunskim partijama u dresu Mege, dominirao je u ABA ligi, draftovan je sa 50. mesta u Filadelfiju, ali... Razvoj karijere je stao.
Čak i kada je tek stigao u Efes, Petruševje delovao kao jedan od nosioca igre, a onda je sve krenulo u suprotnom smeru. Suštinski je teško bilo šta prigovoriti Erginu Atamanu koji je ponovo pokorio Evroligu, ali je Petrušev u važnom momentu karijere ostao bez minutaže i zato mu je sada bitno da ode negde gde će da igra.
Želeli bi da se zahvalimo Filipu Petruševu za doprinos našem timu u sezoni 2021/22 i želimo mu puno uspeha u sportskoj karijeri", stoji u saopštenju Efesa.
Nastavak karijere za Petruševa bi mogao da bude i Panatinaikos, koji je jutros preuzeo Dejan Radonjić.
Naravno, Radonjić zna kvalitete Petruševa, koji bi tako mogao da se priključi Nemanji Nedoviću i Stefanu Joviću, ukoliko oni ostanu u redovima Pivara.
Naravno, kada ovakav talenat poput Petruševa ostane bez kluba uvek se u igru ubacuju i Partizan i Crvena zvezda, ali videćemo gde će Petrušev na kraju završiti.
Turci su mladog košarkaša poslali već u Partizan.
Dejan Radonjić – trener KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SPORT
Zvezda i Radonjić završena priča – PA(L)O je novo poglavlje /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala