- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

CIA vrbuje teroriste DAEŠ-a koji će biti poslati u Ukrajinu

CC0 / Staff Sgt. Jacob Connor / 5th Special Forces Group (Airborne)Pripadnici 5. grupe specijalnih snaga američke vojske tokom operacije protiv DAEŠ-a u južnoj Siriji
Pripadnici 5. grupe specijalnih snaga američke vojske tokom operacije protiv DAEŠ-a u južnoj Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) aktivno radi na vrbovanju militanata DAEŠ-a (teroristička organizacija, zabranjena u Rusiji) koji se nalaze u zatvorima i kampovima pod kontrolom Kurda na severoistoku Sirije, saopštio je Sputnjiku obavešten izvor.

„Amerikanci prebacuju teroriste u svoje objekte pod izgovorom sprovođenja dodatnih istražnih radnji sa izgledom da budu prebačeni u Evropu“, rekao je naš izvor.

Kako dodaje, do sada su Kurdi predali američkoj strani nekoliko visokorangiranih vođa i oko 90 militanata DAEŠ-a. Po rečima sagovornika, uglavnom se radi o „državljanima EU, Iraka, kao i emigrantima iz Čečenije i Sinđana“. Planirano je da se rasporede na teritoriji američke vojne baze El-Tanf na jugu Sirije.
„Dalje Vašington namerava da pošalje te militante u Ukrajinu kako bi učestvovali u borbenim dejstvima protiv ruskih Oružanih snaga“, navodi izvor.
Ukrajinski vojnici tokom operacije na Istoku Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Putin uporedio ukrajinske vojnike sa teroristima DAEŠ-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala