- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Šta smera NATO armada na istoku | Svet sa Sputnjikom

© AP Photo / Mindaugas KulbisNATO vojnici
NATO vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Nikad veća koncentracija NATO armade na istoku, uz novu otvoreno rusofobnu stratešku koncepciju i dalju pomoć Ukrajini ključne su teme samita Alijanse u Madridu. Savez planira čak sedmostruko pojačanje snaga za brzo reagovanje na više od 300.000 vojnika umesto dosadašnjih 40.000.
Iz Kremlja ocenjuju da je NATO od početka i po defoltu usmeren na agresiju i da samo nastavlja da demonstrira svoju suštinu. Upozoravaju i da Rusija razrađuje planove adekvatnog jačanja zapadne granice u svetlu novih opasnosti koje nose potezi Alijanse.
Šta smera NATO na istoku? Dokle će da ratuje u Ukrajini tuđim rukama? Ima li Rusija odgovor? Šta donosi Evropi jačanje NATO trupa na njenom tlu? Zašto i Kina poziva NATO da ne pravi nered u Aziji? Kakvi su planovi Alijanse za Balkan?
Na ova i druga pitanja o samitu NATO u Madridu u emisiji "Svet sa Sputnjikom" govore dr Aleksandar Mitić naučni saradnik u Centru za studije "Pojasa i puta" Instituta za međunarodnu politiku i privredu i general-major Vojske Srbije u penziji Luka Kastratović.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala