- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin podseća Džonsona: Svojevremeno je Margaret Tačer donela odluku o vojnim dejstvima

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin prokomentarisao je izjavu britanskog premijera Borisa Džonsona koji je rekao da žena ne bi započela vojnu operaciju u Ukrajini.
Ruski lider je s tim u vezi podsetio na bivšu britansku premijerku Margaret Tačer, koja se svojevremeno donela odluku o vojnim dejstvima.
„Neću sada da govorim šta bi bilo kad bi bilo. Samo želim da podsetim na događaje iz novije istorije kada je Margaret Tačer odlučila da započne borbena dejstva protiv Argentine za Foklandska ostrva. Eto, jedna žena je donela odluku da započne borbena dejstva. Gde su ta Foklandska ostrva, a gde Britanija?“, rekao je Putin.
On je naglasio da to „nije diktirano ničim drugim do imperijalnim ambicijama, potvrdom svog imperijalnog statusa. Stoga mislim da, u svakom slučaju, od aktuelnog premijera Velike Britanije ovo nije baš korektno poređenje na ono što se dešava danas“.
Britanski premijer je ranije u intervjuu za „ZDF“ rekao da Putin ne bi pokrenuo specijalnu operaciju u Ukrajini da je bio žena. Po mišljenju britanskog premijera, postupci ruskog lidera u vezi sa Ukrajinom su „idealan primer toksične muškosti“.

O izjavama lidera G7

Putin je takođe prokomentarisao razgovore lidera G7 o svojoj fotografiji i njihovu želju da se skinu za fotografiju, nazvavši to odvratnim prizorom.
„Ne znam kako su hteli da se skinu: do struka, ispod struka, ali mislim da bi to bio odvratan prizor“, rekao je Putin novinarima nakon Kaspijskog samita.
Šef države je podsetio na pesnika Aleksandra Puškina, koji je rekao da se može biti i pametan čovek i razmišljati o lepoti noktiju.
„Slažem se sa ovim. Sve u čoveku treba da bude harmonično: i duša i telo. Ali da bi sve bilo tako harmonično, potrebno je odustati od zloupotrebe alkohola i drugih loših navika, baviti se fizičkom kulturom i sportom“, dodao je Putin.
Samit G7 - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
RUSIJA
Farsa na G7: Skidaju se i pokazuju mišiće Putinu, Džonson bi da bude snažniji od njega /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala