- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poljanski o utiscima nakon obraćanja Zelenskog u UN: Trikovi mu više ne pomažu

© Tanjug / Vianney Le Caer/Invision/APObraćanje ukrajinskog predsednika Zelenskog na otvaranju Kanskog festivala.
Obraćanje ukrajinskog predsednika Zelenskog na otvaranju Kanskog festivala. - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Obraćanje ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na sednici Saveta bezbednosti UN, za razliku od njegovog govora u aprilu, nije uspelo da izazove oštru antirusku diskusiju u SB UN, rekao je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

„Opšti utisak od sednice SB UN o Ukrajini 28. juna: ako je u aprilu Zelenski pobrao aplauze i uspeo da izazove oštru antirusku retoriku, danas mu nikakvi njegovi pozorišni trikovi i podvale ne pomažu da podstakne raspravu u Savetu“, napisao je Poljanski na Telegramu.

Kako je ocenio, „umor od krize oko Ukrajine vidljiv je golim okom“.
„I kolege iz zemalja u razvoju imaju sve više nedoumica i pitanja (koja postavljaju direktno iza kulisa) u vezi tvrdnji i optužbi ukrajinskih vlasti“, dodao je Poljanski, istakavši da takva situacija „uliva izvestan optimizam“.
Tokom jučerašnjeg obraćanja na sednici SB UN putem video-linka, ukrajinski lider Vladimir Zelenski pozvao je UN da proglasi Rusiju „terorističkom državom“ i da je isključi iz Saveta bezbednosti. Pored toga, predložio je organizaciji da pošalje specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN ili ovlašćenu komisiju kako bi utvrdili okolnosti događaja u Kremenčugu.
Zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski rekao je na sednici da govor predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog u Savetu bezbednosti UN u video-formatu nije bio usaglašen sa svim članovima ovog tela i o njemu je saopšteno u poslednjem trenutku, čime se krši dosadašnja praksa Saveta bezbednosti.
Vazdušno-kosmičke snage Rusije u ponedeljak su uništile naoružanje i municiju isporučenu za ukrajinske trupe u Donbasu, koji su se nalazili u hangarima u Kremenčugu, a detonacija municije izazvala je požar u obližnjem zatvorenom tržnom centru, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Ukrajinski predsednik je s tim u vezi na svom Telegramu napisao da gori tržni centar u Kremenčugu. On je tvrdio da je uzrok raketni napad. Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski rekao je da postoji mnogo upadljivih nedoslednosti u situaciji sa tržnim centrom i da sve liči na provokaciju u Buči.
Sednica Saveta bezbednosti UN - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
RUSIJA
Zelenski pozvao UN da upute izaslanika u Kremenčug, nazvao Rusiju terorističkom državom
Prvi zamenik predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
RUSIJA
Poljanski u Savetu bezbednosti UN: Nije bilo napada na tržni centar u Kremenčugu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala