- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pojačava se agresivna kampanja dezinformisanja: Tvrdnje da je Rusija izvela napad u Kremenčugu – laž

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Režim ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog pojačava agresivnu kampanju dezinformisanja protiv Rusije – još jedna laž su optužbe Kijeva na račun Oružanih snaga Rusije da su izvele napad na tržni centar u Kremenčugu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Rusija organizuje humanitarnu pomoć za stanovnike ukrajinskih teritorija koje su oslobođene od neonacista, DNR i LNR. Od 24. februara isporučeno je oko 37.000 tona hrane, lekova i drugih osnovnih potrepština. U tom kontekstu režim Zelenskog pojačava agresivnu kampanju dezinformisanja protiv Rusije. Stalno se izmišljaju novi lažni razlozi da se naša zemlja optuži za, kako oni kažu, 'uništavanje civila i ciljano uništavanje civilne infrastrukture'. Tu spada i priča o takozvanom navodnom granatiranju stambene zgrade u Ševčenkovskom okrugu Kijeva od strane ruskih Oružanih snaga, usled čega je poginula šestogodišnja devojčica“, kazala je Zaharova.
U stvari, kako je objasnila, jedna od ukrajinskih PRO raketa S-300 pala je na kuću koja je uništena još u aprilu. Raketu su oborili ukrajinski sistemi PVO.
„Druga nedopustiva provokacija režima Zelenskog je pokušaj da se ruske Oružane snage optuže za napad na tržni centar u gradu Kremenčugu 27. juna. Kako tvrdi kijevski režim, tamo se nalazilo oko 1.000 civila i tako dalje. Sve te laži su se, nažalost, prenosile i širile“, istakla je Zaharova.
Vazdušno-kosmičke snage Rusije u ponedeljak su uništile naoružanje i municiju isporučenu za ukrajinske trupe u Donbasu, koji su se nalazili u hangarima u Kremenčugu, a detonacija municije izazvala je požar u obližnjem zatvorenom tržnom centru, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Ukrajinski predsednik je s tim u vezi na svom Telegramu napisao da gori tržni centar u Kremenčugu. On je tvrdio da je uzrok raketni napad. Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski rekao je da postoji mnogo upadljivih nedoslednosti u situaciji sa tržnim centrom i da sve liči na provokaciju u Buči.
Prvi zamenik predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
RUSIJA
Poljanski u Savetu bezbednosti UN: Nije bilo napada na tržni centar u Kremenčugu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala