- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Otac Marokanca osuđenog na smrt u DNR zamolio Putina da pomogne u pomilovanju njegovog sina /foto/

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaDržavljani Velike Britanije Šon Piner i Ejden Aslin, i državljanin Maroka Sadun Bragim, strani plaćenici u Donbasu
Državljani Velike Britanije Šon Piner i Ejden Aslin, i državljanin Maroka Sadun Bragim, strani plaćenici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Taher Saadun, otac Marokanca Ibrahima Saaduna, koga je sud Donjecke Narodne Republike osudio na smrt zbog učešća u sukobu u Ukrajini, uputio je pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u kom ga moli da pomogne u pomilovanju njegovog sina.
Glavni urednik medijske grupe Rosija sevodnja“ i TV kanala RT“ Margarita Simonjan objavila je na svom Telegram kanalu da se otac Marokanca osuđenog na smrt obratio arapskoj redakciji agencije i zamolio da predaju pismo ruskom lideru, koje je ona doslovce i objavila.

Poštovani Vladimire Vladimiroviču, nadamo se da ćete doprineti pomilovanju našeg sina i vratiti osmeh i spokoj našoj porodici, koja smatra da se Ibrahim upustio u ovaj rat potpuno nepotrebno“, navodi se u pismu.

Otac pomenutog Marokanca je izrazio nadu u milosrđe i mudrost“ Putina: „zato što ste i Vi sami otac i zaista razumete očinska osećanja“.
Pored toga, verujete u Gospoda Boga, koji uvek poziva na mir, toleranciju i oprost grehova. Za vreme vaše vladavine u Rusiji je ukinuta smrtna kazna, što je označilo trijumf života“, dodao je on.
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj za sada nije dobio pomenuto pismo upućeno Putinu.
Ruski lider se trenutno nalazi u Ašhabadu na samitu Kaspijske petorke.
Prethodno su Britanci Šon Piner, Ejden Aslin i Marokanac Saadun Ibrahim priznali optužnicu koja ih tereti za dejstva čiji je cilj bio nasilno preuzimanje vlasti. Prema odgovarajućem članu Krivičnog zakonika DNR, za ovo delo predviđena je smrtna kazna.
Istraga je utvrdila da su strani plaćenici uz naknadu učestvovali u oružanoj agresiji Ukrajine usmerenoj na nasilno preuzimanje vlasti u DNR.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
RUSIJA
Zaharova pita Zapad: Šta rade strani plaćenici u Ukrajini
Državljani Velike Britanije Šon Piner i Ejden Aslin, i državljanin Maroka Sadun Bragim, strani plaćenici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
RUSIJA
DNR o suđenju stranim plaćenicima: Britaniju i Maroko ne zanima sudbina njihovih građana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala