- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nije lako pronaći mu manu

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Novak Đoković je bio maestralan u drugom kolu Vimbldona. Za oko dva časa igre protutnjao je Centralnim terenom u duelu sa Australijancem Kokinakisom (6:1, 6:4, 6:2), pokazavši da polako ulazi u optimalnu formu u pohodu na sedmu londonsku krunu.
Ono što je video svaki ljubitelj tenisa ove srede je da Novak počinje da liči na onog starog, bez obzira što Kokinakisovo prezime i rejting (79. igrač sveta) ne ulivaju strah. Bitno je da je Novaku trenutno teško pronaći manu, na šta ukazuje i foto-ubod sa britanske televizije.
Čuveni Bi-Bi-Si je u najavi meča pokušao da približi Đokovića svojim gledaocima, navodeći mu vrline i mane. Što se tiče vrlina i stila, svaki fan srpskog tenisera ih zna – ritern i pokrivanje terena su glavne prednosti, agresivnost sa osnovne linije je stil igre.
A mana? Pa nisu mogli Britanci da je nađu na teniskom terenu, pa su se uhvatili za slamku – to što Đoković nije igrao nijedan turnir na travi pre dolaska u London. Naravno, zaboravljajući da je Novak i 2019. stigao u London posle poraza u polufinalu Rolan Garosa od Dominika Tima, i bez meča na travi prethodno pokorio Vimbldon.
U svakom slučaju, Novak je zadovoljan jer je podigao nivo igre u duelu sa Kokinakisom.
„Veoma sam zadovoljan onim što sam prikazao. Krenuo sam veoma dobro sa osnovne linije. Terao sam ga da 'radi' za svaki poen. Uspevao sam da vraćam njegov servis nazad u teren. Bilo je dosta varijacija u igri. Nije bilo lako servirati zbog vetra", rekao je Đoković.
Novak Đoković, tenis, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SPORT
Hitro i sa stilom – Novak silovito do trećeg kola Vimbldona
Novak će u trećem kolu igrati protiv zemljaka Miomira Kecmanovića.
„Zadovoljan sam što sam podigao nivo tenisa. Nadam se da ću biti bolji iz meča u meč. Razmišljam o sledećem izazovu i zaista se nadam da će biti sve bolje", dodao je treći teniser sveta.
Ostvario je Novak i 81. pobedu na Vimbldonu, ali pokušava da ostane na zemlji.
„Ne razmišljate o brojevima kada igrate tenis. Čak 99 odsto dece kada uzme reket u ruke ima svoje snove i to je nešto što vas pokreće i diže kada ste loše raspoloženi. Uvek je lepo vratiti se nazad i živeti svoj san je jedan veliki ponos i zahvalan sam što živim san kojim sam imao kao dete", zaključio je Novak Đoković.
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SPORT
Kirjos pljunuo navijača, pa još više šokirao: Namerno sam to uradio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala