- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novo zlato za Srbiju na Mediteranskim igrama

CC0 / piksabej / Rvanje
Rvanje - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Magomedgadži Nurasulov, srpski rvač, osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu, drugu za Srviju u rvanju.
Nurasulov je u utorak uveče u finalu kategorije do 125 kilograma savladao Abrahama de Hezusa Konjeda iz Italije rezultatom 8:1.
Izuzetno ubedljiva partija Nurasulova donela je Srbiji drugo zlato u rvanju na Mediteranskim igrama, jer je prethodno i Viktor Nemeš ubedljivom pobedom stigao do najsjajnijeg odličja.
„Želeo bih da se zahvalim trenerima i Rvačkom savezu Srbije što su omogućili da ostvarimo ovako dobre rezultate. Naporan rad i bezuslovno davanje se uvek isplate. Idemo dalje, u nove pobede“ rekao je Nurasulov.
Ovo je ukupno peta medalja za Srbiju na Mediteranskim igrama. Pre Nemeša i Nurasulova, Marija Sudimac i Sara Lončar u dubl konkurenciji u badminton su stigle do bronze, karatista Vladimir Brežančić je osvojio srebro i bronzu rvač Stevan Micić.
„Srbija je definitivno pokazala jedan novi nivo rvanja, svi reprezentativci su spremni i motivisani da se pokažu i dokažu. Ovo nam je odlična uvertira za Svetsko prvenstvo koje nas očekuje u Beogradu od 10. do 18. septembra i na kojem očekujem još bolje borbe naših takmičara“, poručio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza.
Srpski rvač Viktor Nemeš - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SPORT
Nemeš doneo prvo zlato za Srbiju na Mediteranskim igrama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala