- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

NFT budućnost modernog sveta ili zamka za investiranje? | Tehnogram

CC0 / Pixabay / Rudarenje kriptovaluta
Rudarenje kriptovaluta - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Gost novog izdanja emisije „Tehnogram“ je Aleksa Đurović, konsultant za NFT projekte.
Digitalna imovina i kriptovalute omogućile su da se na tržištu pojave i NFT-ovi što je skraćenica za ,,non fungible token” ili nezamenljiv token.
NFT-om se mogu smatrati digitalna umetnička dela, fotografije, slike, nagrade u video igrama, a čija je vrednost izražena u Eterum ili Bitkoin kriptovaluti. U čitav novi sistem investiranja uključile su se mnoge već proslavljene ličnosti koje kreiraju svoje galerije i umetnička dela koja se zasnivaju na NFT tehnologiji. Primena NFT tokenizacije može se upotrebiti i u kupoprodajnim ugovorima gde bi izdavanje tokena bila garancija da je nešto u vašem vlasništvu.
O NFT-ovima kao novom vidu investiranja i o potencijalnim zamkama i prednostima ovakvog sistema u emisiji ,,Tehnogram” govori Aleksa Đurović, ekspert za NFT projekte.
NFT budućnost modernog sveta ili zamka za investiranje? | Tehnogram
Tehnogram“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Marko Nikolić. Teme se tiču novih tehnologija, inovacija u različitim oblastima i uspešnih biznis modela. Emituje se svakog drugog utorka u 21.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala