- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Si-En-En: Amerika nije sigurna da Ukrajina može da povrati izgubljene teritorije

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski ehlikopteri uništavaju vojnu tehniku ukrajinskih nacionalista
Ruski ehlikopteri uništavaju vojnu tehniku ukrajinskih nacionalista   - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Činovnici Bele kuće "nisu sigurni" da Ukrajina može da vrati teritorije koje su izgubljene tokom ruske vojne operacije, saopštila je televizija Si-En-En, pozivajući se na neimenovane izvore. Istovremeno, američka administracija naglašava da ne nameravaju da vrše pritisak na Kijev da učini teritorijalne ustupke Moskvi.
Prema jednom od izvora Si-En-Ena, smanjenje ukrajinske teritorije „nije neizbežno“, ali „u velikoj meri, ako ne u potpunosti“, zavisi od veličine pomoći Vašingtona Kijevu. Neimenovani vojni zvaničnik i izvor upoznat sa podacima zapadnih obaveštajnih službi rekao je da je malo verovatno da će Ukrajina „moći da prikupi snage neophodne da povrati svu teritoriju, koju su izgubili u sukobu sa Rusijom, posebno ove godine“.
Sagovornici Si-En-Ena su priznali da bi Ukrajina mogla da pokrene „kontraofanzivu velikih razmera" koristeći oružje dobijeno sa Zapada, ali bi do tada „Rusija takođe imala priliku da popuni svoje redove”.
Si-En-En napominje da Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke u bitkama u Donbasu, gubeći stotinu poginulih dnevno i vojnu opremu brže nego što zapadne zemlje imaju vremena da je isporuče.
Tenk ruskih snaga u naselju Popasna u LNR - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinske snage granatirale Popasnu; Zapad sprema "Maršalov plan"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala