- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska upozorava: Oružane snage Ukrajine pripremaju nove provokacije

© Sputnik / Grigoriy Vasilenko / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska policija
Ukrajinska policija - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Ukrajinske obaveštajne službe pripremaju provokaciju u Odeskoj oblasti kako bi optužile Oružane snage Rusije za navodnu upotrebu hemijskog oružja protiv civilnog stanovništva, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom, general-pukovnik Mihail Mizincev.
„Zbog toga su u sanatorijum Ministarstva zdravlja Ukrajine 'Primorski' (Odeska oblast) 18. juna stigli predstavnici Službe bezbednosti Ukrajine koji su sa rukovodstvom institucije razrađivali pitanja prijema, razmeštaja i pružanja medicinske pomoći nastradalima od hemijskih (otrovnih) supstanci“, precizirao je general.
On je skrenuo pažnju UN, Međunarodnom komitetu Crvenog krsta i OZHO da ove i slične provokacije ukrajinske vlasti u najskorije vreme planiraju da objave preko zapadnih medija i na internetu.

Mizincev je saopštio da, prema pouzdanim informacijama, kijevski režim planira da izvede novu nehumanu provokaciju –militanti ukrajinskih ekstremističkih bataljona uskoro planiraju da iz stambenih naselja Krivog Roga izvedu napad na okružnu bolnicu u Visokopolju (Hersonska oblast) koje je pod kontrolom Oružanih snaga Rusije.

Tako ukrajinski ekstremisti planiraju da izazovu uzvratnu vatru, nakon čega će optužiti Oružane snage Rusije za „neselektivne napade na objekte civilne infrastrukture i uništavanje ukrajinskog civilnog stanovništva“.
Takođe je planirano da zapadni mediji objave lažne slike i snimke sa navodnim „ubistvima civila od strane Rusa“.
Po rečima Mizinceva, ukrajinski ekstremisti su opremili vatrene položaje u medicinskim ustanovama u gradovima Bahmut i Seversk u DNR i u Černigovu. Lokalne civile ili drže nasilno pod izgovorom osiguranja njihove bezbednosti ili ih namerno ne obaveštavaju o tome šta se dešava.
Tenk ruskih snaga u naselju Popasna u LNR - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinske snage granatirale Popasnu; Zapad sprema "Maršalov plan"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala