- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Ruska vojska je jasno objasnila šta se dogodilo u Kremenčugu

© MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Tržni centar u Kremenčugu zapalio se nakon napada na hangar sa oružjem iz SAD i Evrope, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Ministarstvo odbrane Rusije je veoma jasno i precizno razjasnilo šta se u stvari dogodilo. Bombardovan je hangar gde je stiglo američko i evropsko oružje, municija. Usled detonacije municije zapalio se prazan tržni centar koji se nalazio pored“, rekao je Lavrov.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije u ponedeljak su uništile naoružanje i municiju isporučenu za ukrajinske trupe u Donbasu, koji su se nalazili u hangarima u Kremenčugu, a detonacija municije izazvala je požar u obližnjem zatvorenom tržnom centru, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Ukrajinski predsednik je s tim u vezi na svom Telegramu napisao da gori tržni centar u Kremenčugu. On je tvrdio da je uzrok raketni napad. Sa svoje strane, prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski rekao je da postoji mnogo upadljivih nedoslednosti u situaciji sa tržnim centrom i da sve liči na provokaciju u Buči.
Sednica Saveta bezbednosti UN - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
RUSIJA
Zelenski pozvao UN da upute izaslanika u Kremenčug, nazvao Rusiju terorističkom državom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala