- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Izjave sa Zapada o nedopustivosti pregovora Rusije i Ukrajine – šizofrenija

© MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da su kontraproduktivni i štetni planovi Vašingtona da isporuči Kijevu protivraketne sisteme NASAMS srednjeg i dugog dometa.

„Ovi planovi (o isporukama sistema PVO) sprovode se u svetlu izjava o nedopustivosti postizanja mira pod uslovima Rusije, o nedopustivosti započinjanja mirovnih pregovora dok Ukrajina ne postigne odlučujuću prekretnicu u borbenim dejstvima“, upozorio je Lavrov.

Po njegovim rečima, izjave zapadnih lidera o neprihvatljivosti pregovora Rusije u Ukrajine u ovoj fazi su manifestacija šizofrenije.

„Izjave o nedopustivosti bilo kakvih pregovora Ukrajine sa Rusijom u trenutnim uslovima redovno daju te Boris Džonson, te Olaf Šolc, te Žozep Borelj, koji stalno pozivaju da se troši više novca iz Evropskog mirovnog fonda na oružje za Ukrajinu. Ovde se u izvesnoj meri manifestuje šizofrenija“, ocenio je Lavrov.

On je upozorio da „što više budu pumpali Ukrajinu oružjem, sukob će duže trajati“.
„Što bude isporučivano više oružja koje ima za cilj da produži sukob, da produži patnje civila koji stalno žive pod granatiranjem ukrajinskog režima, to ćemo mi izvršavati više zadataka na terenu. Ti zadaci će biti realizovani“, poručio je šef ruske diplomatije.
Takođe je konstatovao da se odluke u vezi sa Ukrajinom donose u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Neću da nagađam čemu se nada predsednik Vladimir Zelenski – apsolutno nije važno šta on misli, čemu se on nada. Ne donosi on odluke. Odluke se donose u Vašingtonu i to ne na predsedničkom nivou. Odluke donose poznati zvaničnici u Stejt departmentu i, verovatno, u predsedničkoj administraciji“, rekao je Lavrov.

Sjedinjene Američke Države odobrile su novi paket vojne pomoći Ukrajini u ukupnom iznosu od milijardu dolara.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
RUSIJA
Kijev može sve da zaustavi do kraja dana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala