- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika zabranila uvoz ruskog zlata

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaDan otvorenih vrata u Banci Rusije
Dan otvorenih vrata u Banci Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su uvele zabranu uvoza zlata iz Rusije, objavljeno je na sajtu američkog Ministarstva finansija.

„Zabranjen je uvoz zlata iz Rusije u SAD, sa izuzetkom slučajeva propisanih zakonom ili uz licencu i drugu dozvolu koju je izdala Uprava za kontrolu strane imovine“, navodi se u dokumentu.

Kako je precizirano, zabrana se ne odnosi na zlato koje se nalazilo van Rusije u vreme stupanja na snagu zabrane na snagu.

Vašington proširio sankcioni spisak

Kako je saopštilo američko Ministarstvo finansija, SAD uključuju na sankcionu listu 115 pravnih lica iz Rusije, među kojima i naučno-proizvodna preduzeća „Svjaz“ i „Almaz“, Savez dobrovoljaca Donbasa, kompaniju „Roselektronika“, centar za obuku letačkog sastava „Čkalov“ i druge.
Ministarstvo finansija SAD precizira da su sankcije uvedene protiv preduzeća „koja su od odlučujućeg značaja za vojno-industrijsku bazu Rusije“.
Na „crnoj listi“ SAD je i ruska korporacija „Rosteh“, vazduhoplovni kompleks „Iljušin“, kompanije „Tupoljev“, „Kamaz“, kao i niz pravnih lica povezanih sa njima.
Amerika je uključila na sankcionu listu i 57 državljana Rusije, među kojima i bivšeg ministra odbrane Rusije Anatolija Serdjukova i TV voditeljku Tinu Kandelaki.
Pod sankcijama su i generalni direktor „Kamaza“ Sergej Kogogin, premijer DNR Vitalij Hocenko, zamenik ministra prosvete Rusije Dmitrij Afanasijev i druga lica.
Pored toga, Stejt department uvodi vizna ograničenja protiv 500 ruskih vojnih lica i zvaničnika.
Zlatne poluge izrađene u Sverdlovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
RUSIJA
Udar na zlato: G7 želi da liši Rusiju 19 milijardi dolara prihoda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala