- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Akt bez presedana koji će imati posledice: Reakcije iz Sofije zbog proterivanja ruskih diplomata

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Bugarske, lider Bugarske socijalističke stranke Kornelija Ninova izjavila je da će proterivanje 70 ruskih diplomata iz zemlje imati posledice.
„Odluka o proterivanju 70 ruskih diplomata – to je akt bez presedana u bugarskoj diplomatiji koji će imati dugoročne posledice“, napisala je Ninova na Fejsbuku.
Takođe je podsetila da odluku nije usvojio ni Savet ministara ni koaliciono veće, te da je njena stranka „kategorički protiv te odluke, ma ko da ju je doneo“.
Povodom izjave bugarskog premijera Kirila Petkova da je odluka o proterivanju diktirana delatnošću diplomatskih službenika koji su se „mešali u unutrašnje poslove zemlje“ oglasio se bugarski politički analitičar Stanislav Bačev.
„To je potpuni gubitak dodira sa stvarnošću većeg dela političke klase u Bugarskoj. Takvo ponašanje, neprimereno situaciji, je opasno, bez obzira na to da li se radi o markentiškom potezu ili ne. Zbog takve gluposti će plaćati cela zemlja“, napisao je on na Fejsbuku.
Istovremeno je apelovao na rukovodstvo zemlje da gradi mostove za razvoj uravnoteženih, predvidivih i doslednih odnosa.
Ranije je bugarski premijer Kiril Petkov saopštio da Bugarska proteruje 70 ruskih diplomata koji su navodno uhvaćeni u špijunaži.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala