Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

U Peći uhapšen Srbin povratnik zbog navodnog ratnog zločina

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVICKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
U Peći je danas uhapšen Milorad Đoković, Srbin povratnik iz Vitomirice, pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da će o ovom slučaju u Briselu biti informisani i najviši predstavnici Evropske unije.
Kancelarija za KiM je osudila kampanju zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, navodeći da će izraziti najoštriji protest međunarodnim misijama i organizacijama u pokrajini, uz upozorenje da su optužnice za navodne ratne zločine godinama instrument kojim se vrši opstrukcija povratka raseljenih Srba, a uzurpatorima srpske imovine pruža otvorena institucionalna podrška.
Kako se navodi, Đoković, koji radi u Goraždevcu na poslovima matičara, lišen je slobode oko podneva, a Kancelarija za KiM mu je obezbedila advokata i svu potrebnu, besplatnu pravnu podršku.
„O ovom slučaju, budući da je reč o razrađenom modelu za ugrožavanje ličnih i kolektivnih prava Srba na Kosovu i Metohiji, u Briselu će biti informisani i najviši predstavnici EU, čija je misija odgovorna za uspostavljanje vladavine prava u pokrajini“, navodi se u saopštenju.
Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SRBIJA
Priština zabranila ulazak za troje ministara iz Beograda: Petković traži od Lajčaka da reaguje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala