- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Torba katarskog šeika sa milion evra: Princ Čarls pod lupom javnosti, moguća i istraga

© AP Photo / Alastair GrantPrinc Čarls
Princ Čarls - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Posle pisanja britanskih medija da je princ Čarls od bivšeg katarskog premijera, šeika Hamada bin Jasima bin Džaber el Tanija, primio torbu sa milion evra u gotovini, naslednik britanskog trona bi mogao da se suči sa istragom Komisije koja prati rad humanitarnih organizacija.
Naime, „Sandej tajms“ je objavio da je princ Čarls između 2011. i 2015. u tri navrata lično primio ukupno tri miliona evra od katarskog šeika.
Rezidencija princa Čarlsa Klarens haus saopštila je da je sve bilo zakonito — donacije šeika su odmah prosleđene jednoj od dobrotvornih organizacija i sve procedure su ispoštovane.
Sredstva je primio Dobrotvorni fond princa od Velsa, čiji je cilj da „preobrazi živote i izgradi održive zajednice“, dodeljivanjem grantova u oblastima kao što su očuvanje, obrazovanje, zdravstvo i socijalna inkluzija.
Komisija za praćenje humanitarnih organizacija je, usled poziva na potpunu i transparentnu istragu, saopštila da će razmotriti navode iznete u medijima kako bi utvrdila da li je nadležna za pokretanje istrage, preneo je RT.
Inače, donacije koje je princ Čarls primio našle su se u žiži javnosti poslednjih meseci nakon navoda da je jednom saudijskom donatoru navodno obećano britansko državljanstvo. U Klerens hausu tvrde da princ Čarls nije sa tim bio upoznat.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala