- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Raketirana vojna fabrika u Kijevu, gruzijske plaćenike stigla kazna

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska garda u Melitopolju
Ruska garda u Melitopolju - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Ruske Vazdušno-kosmičke snage izvele su napad na pogone vojne fabrike „Artjom“ u Švečenkovskom okrugu u Kijevu gde se proizvodila municija za ukrajinske višecevne raketne bacače, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Napad je izveden sa četiri visoko precizne rakete vazdušnog baziranja koje su tom prilikom pogodile mete, a civilna infrastruktura Kijeva nije oštećena.
Protivvazduhoplovna odbrana Ukrajine, raspoređena u Kijevu, pokušala je da presretne ruske rakete. Ukrajinske jedinice PRO sistema S-300 i „buk“ ispalile su preko 10 protivavionskih raketa. Tom prilikom su ukrajinski sistemi „buk“ oborili dve rakete koje su lansirane iz ukrajinskog sistema S-300. Pretpostavlja se da je jedna raketa pala na stambeni objekat.

U području rafinerije nafte u Lisičansku ruske jedinice su uništile dve diverzantske grupe plaćenika koje su brojale 14 militanata. Prvu grupu su činili plaćenici iz različitih evropskih država, a drugu samo plaćenici iz Gruzije koji su bili deo takozvane „Gruzijske legije“.

Likvidirani gruzijski militani bili su umešani u zverska mučenja i ubistva ruske vojske kod Kijeva u martu ove godine.

„Ministarstvo odbrane Rusije ima informacije o svakom plaćeniku koji je umešan u zlostavljanje i ubistva naše vojske. Pronašli smo ih i kaznili“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska vojska je saopštila da su ukrajinske snage izgubile kontrolu u pravcu Lisičanska.
Tokom borbenih dejstava komandant 115. mehanizovane brigade ukrajinske vojske izgubio je kontrolu nad svojim jedinicama što je dovelo do nenadoknadivog gubitka 80 odsto ljudstva i oko 70 odsto vojne tehnike 138. bataljona te brigade.
Ruski sistemi PVO presreli su dve rakete „točka U“ u području Kahovke u Hersonskoj oblasti i raketu ispaljenu iz višecevnog raketnog bacača u području Zmijskog ostrva. Oboreno je 10 ukrajinskih bespilotnih letelica. Ruska avijacija uništila je 24 komandna mesta ukrajinske vojske.
Ruska avijacija je u proteklom danu tokom kontrabaterijske borbe uništila tri ukrajinska voda višecevnih raketnih bacača „grad“, vod haubica M-777 kalibra 155 milimetara, dva artiljerijska voda gaubica „giacint“ kalibra 152 milimetra, kao i dva voda samohodnih artiljerijskih sistema 2S1 „gvozdika“, koji su gađali Donjeck i druge gradove DNR.
U Nikolajevskoj oblasti visoko preciznim oružjem likvidirano je preko 40 ukrajinskih vojnika i 12 jedinica vojne tehnike.
Ruska artiljerija uništila je odred za blokiranje ukrajinske nacističke formacije „Desni sektor“, zabranjene u Rusiji, koji je trebalo da zaustavi bataljon ukrajinske 72. mehanizovane brigade koji je bežao sa svojih položaja u području naseljenog mesta Volčejarovka kod Lisičanska.
Krstareće rakate ispanjene na teritoriju terorističke organizacije ID - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
RUSIJA
UŽIVO Zakazana sednica SB UN o Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala